DELACREW


Delacrew és un grup de productors de música electrònica i VJays formada a la ciutat de València encara que el seu desenvolupament i maduresa es produeixen a Barcelona, Espanya i Pekin, Xina.

El seu treball desenvolupa exhaustivament la tendència dels nous grups de creació digital a integrar en un mateix procés mitjans diversos, i conjuguen àudio, video digital, cinema i programació al mateix nivell per formar un nou tipus d'obra. Fins avui han editat dos discos sota llicència Creative Commons amb els segells Mushcore Recordings i Fucktr XIII Recs, encara que poden trobar-se nombroses obres seves sota llicència Creative Commons per tota la xarxa.

En 2007 Delacrew va ser seleccionada per representar a Espanya en la mostra intenacional de veejing "Repeat, please" organitzada pel col·lectiu ZEMOS98.

Actualment (2008) Delacrew forma part del projecte Science of Sounds en Pekin, Xina, per a la introducció i desenvolupament de la cultura electrònica *underground a Àsia.

Els inicis de Delacrew es remunten a les formacions Xarxa Ribbon i Softless, partícips del moviment veejing a principis del segle 21. Xarxa Ribbon pansa per ser la primera formació a guanyar un primer premi en el "1 Concurs nacional de Veejing" organitzat per ONO, Lois i la productora UHF; d'altra banda Softless eren els videojockeys de les gires internacionals de Marco Baeley i Cristian Varela.

TREBALLS:
Drum & bass: és l'estil pel qual Delacrew va ser conegut públicament i en què han desenvolupat principalment la seva activitat musical. Element 119 : primer live act en el International Drum & Bass Meeting de València, Setembre de 2006.

Després d'un any de directes per Madrid, València i Barcelona, Delacrew edita el seu primer EP amb Mushcore Recordings. En 2007 comença el seu recorregut internacional per països com Filipines i Xina i edita el seu segon EP amb el segell nacional Fucktor XIII Recs.

- Downtempo/Midtempo: festival SONIVISIO de València i la galeria d'art NIU, Barcelona (2007).
- Vjeiing: conferències en Campus Party 2005 (València), Niu OpenSource (Barcelona) i REC 07 (Madrid).
- Cinema: Media Vida (2006), premi a la Millor Direcció del festival DiBa de cinema digital de Barcelona; Remove (2007): guardonat per Youtube com el curtmetratge més vist del canal hispà en la seva setmana d'estrena, programat a diversos canals de televisió i ha format part de cicles de debat sobre llibertats digitals.

Videoclips per a Marco Bailey i Cristian Varela.

Conferències:
- 2005: Conferència sobre veejing i programari lliure, CampusParty2005.
- 2006 i 2007: Cursos i tallers en festivals artístics com REC 07 a Madrid i Endaza a Sevilla.
- Desenvolupament Open Source :EVE (Esteneu Veejay Engine): aplicació creada sobre la plataforma Pure data per a la barreja de video en directe.

Statement

L'activitat de Delacrew dins de l'escena vj, a través de directes, conferències o exposicions, ha tingut un paper pioner i important en la introducció del concepte vj en la cultura electrònica espanyola i, al costat de la producció simultània de drum&bass, manté un procés obert d'evolució o fusió del veejing amb altres àrees de creació com el cinema, el videoart o la publicitat que li ha valgut el reconeixement en les primeres exhibicions dedicades a aquest camp a Espanya.

La importància de Delacrew dins del fenomen veejing radica en dos punts: el cinematogràfic de les seves creacions en un moment en el qual imperava l'abstracte i distorsionat i el missatge social de les seves creacions quan el veejing era vist com una forma de decorar festes.

Sense abandonar els patrons del veejing (color, ritme i barreja), Delacrew han portat els loops de video al límit del narratiu, creant pel·lícules cinematografiques en temps real després de les quals, era possible extreure un fil conductor i una idea subjacent.

El punt en el qual Delacrew ha mostrat més interès ha estat el de la creació pròpia "contra" el sampleig d'imatge ja existent. No obstant això cal matisar que els membres de Delacrew mai es van mostrar contraris al sampleig d'imatges sempre que hi hagués una intencionalitat i una raó documental per fer-ho. La docèncía de Delacrew, més enllà de tècniques de producció o barreja, sempre s'ha basat a treure de l'alumne la creativitat que posteriorment ha de generar l'obra i la posada en escena.

La carrera musical de Delacrew està marcada pel seu compromís de compartir la seva obra audiovisual. Tota la seva obra està llicenciada sota Creative Commons i els segells amb els quals editen treballen amb aquesta mateixa llicència. Delacrew sempre ha fugit de qualsevol semblança amb la figura del dj i els seus live sets es caracteritzen per la creació en directe i l'ús d'ordinadors i dispositius Midi.