Marta De Gonzalo


Marta de Gonzalo i Publio Pérez Prieto (Madrid, 1971/ Mèrida,1973): Viuen i treballen a Madrid des de 1996, després de trobar-se en la Rietveld Academie d'Amsterdam. Entenen la producció cultural com un instrument poètic i formal de representació que dóna lloc a actituds crítiques personals i col·lectives. Són professors de secundària, realitzant un treball de reflexió i pràctica artística sobre alfabetització audiovisual i pedagogies crítiques. També desenvolupen labors de formació del professorat, d'artistes, així com projectes de autorrepresentació amb joves. Han exposat en el la TinBox Gallery i TnBA, Bordeaux; Museo Patio Herreriano. Valladolid; Intermediae Matadero. Madrid; la Fundació "la Caixa", Lleida; Fundació Espais, Girona; MediaLabMadrid y el MEIAC, Badajoz.

Han participat en mostres colectives a LABoral Centro de Arte y Creación Industrial. Gijón; ZKM Museum für Neue Kunst. Karlsruhe [D]; Tel Aviv Museum of Art [I]; Edinburgh Sculpture Workshop [UK]; Instituto Cervantes. Beijing [Ch]; Le Commissariat. Paris [F]; Koldo Mitxelena Kulturunea. San Sebastián y Galerie Art & Essai. Rennes [F] entre otras. Els seus treballs audiovisuals s'han vist a la Mostra Internacional de Film de Dones, Barcelona; Zinebi, Bilbao; diverses seus del Instituto Cervantes; la Filmoteca de Andalucía, Córdoba; o "Monocanal". MNCARS, Madrid [itinerante]. Entre 1999 y 2003 formen part del projecte colectiu Circo Interior Bruto. Han dirigit las Estancies Injuve per artistes joves (2005-2007) i formen part de Las lindes. Grup de investigació y acció sobre la educació, art i pràctiques culturals del CA2M.

www.martaypublio.net

Obres

Statement

Artistes que treballen una actitud estètica de recepció activa i crítica de la realitat mitjançant formalitzacions no mecanitzades i una poètica complexa.