Borja Rodríguez Alonso


(Las Palmas de Gran Canària, 1987) Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses, especialitzat en Màrqueting Digital, (ULPGC, 2010), Màster en Gestió Cultural (ULPGC, 2013), Màster en Social Network Analysis (UM, EUA 2014) i Graduat en Sociologia (UNED, 2015).

Paral·lelament és divulgador cultural de nous mitjans, ha guanyant el premi a la millor crítica i investigació artística en el certamen "A voz alta" (Centre d'Art, La Regenta, 2013), ha estat ponent en esdeveniments com " II Seminario Internacional X0y1 Arte e Industria Digital: Aproximaciones desde el género y el ciberespacio"(Centre Andalús d'Art Contemporani, 2014) i blogguer de gamestudies en el fallecido The Vault, guanyador del premi 20Minutos a millor bloc.

Fora de l'àmbit artístic funda Klawter (2013) una empresa de desenvolupament estratègic de branding per a professionals i altres empreses especialitzada en els nous mitjans, així com JUSTA (2015) asociación nacional de juristas por un uso más protegido y experto de estas tecnologías.

Ha participat en trobades d'art com Transmediale (Alemanya), Impakt! (Països Baixos), WRO Media Art Biennale (Polònia); FILE (Brasil), EMAF (Alemanya) Biennal d'Arts Medials (Xile) o The Wrong biennale. El seu treball s'ha exposat en llocs com el Museu Art Contemporani de La Corunya, Museu d'Art Contemporani de Santa Fe (Argentina) o el Museu Estatal Schusev d'Arquitectura de Moscou (Rússia) entre d'altres; guanyant premis i mencions com finalista del Celeste Prize2015 (Milà), menció especial al Edith Ruth Haus Award for Emerging Media Artists (2013 Alemanya) o el Beers Contemporary Award for Emerging Artists (2013, Regne Unit).

https://vimeo.com/borjarguez

Obres

Statement

El seu treball es centra fonamentalment en la complexa relació entre les societat i les seves tecnologies. Des dels primers anys del nou segle hem vist generalitzar un seguit de dinàmiques multitudinàries de participació i interrelació al voltant d'una infinitat de xarxes socials, blocs i grans repositoris de col·lectius d'arxius compartits per milions de persones diàriament.

Així explora d'una manera crítica aquestes noves dinàmiques socials i les tecnologies que les possibiliten. La percepció del món i de nosaltres mateixos correspon cada vegada més a la dels propis dispositius tecnològics. S'anticipa una nova forma d'identificació generada per la seva capacitat d'observar-nos i de transformar-nos per la seva mirada.