19 de febrer de 2020
LAB: Transaccions, límits i híbrids
Taller de desenvolupament de projectes.
Salomé Lamas impartirà aquest taller coincidint amb la projecció de les produccions en la Filmoteca de Catalunya. En col·laboració amb Intersección i Hangar.
En contemplar el seu cos de treball, l'artista i directora Salomé Lamas obliga el públic a explorar noves àrees del cinema de no ficció. Partint de la seva experiència la cineasta proposa el taller “Transaccions, límits i híbrids”. En aquest laboratori es discutiran els temes transversals presentats en projectes de diferents longituds per part dels i les participants i es posaran a prova els límits aparents entre el cinema i les arts visuals. Igualment, s’exploraran temes entorn a la representació de la memòria i la narració d’històries a través d’imatges; així com pràctiques fonamentals, formals i tècniques de l’audiovisual.
Paraules clau: L’origen de les idees cinematogràfiques, la formació de projectes, els canals de finançament i coproducció, dossier de projectes, festivals, tallers i distribució, metodologies de treball en el procés de desenvolupament d’una obra audiovisual.
Durada: 10 hores
Dates: 19 i 20 de febrer
Horari: 11:00 a 14:00 h i 15:00 a 17:00h
Preu: 20 €
Lloc: Emilia Coranty, 16, 08018 Barcelona
Inscripcions: aquí
Perfil de participants: Alumnes i antics estudiants de comunicació audiovisual, cinema i arts visuals. Es tindran en compte joves professionals d’àmbits relacionats i públic en general amb interès en el camp. Els i les participants han de proporcionar un projecte personal o col·lectiu que pretenen desenvolupar durant el taller. Qualsevol etapa de desenvolupament serà acceptada. També es consideraran projectes de ficció.
Material necessari: ordinador portàtil i altres equips que es trobin pertinents per al taller.
Aplicació: Breu presentació del projecte que pretenen desenvolupar durant el taller. Màxim tres pàgines. S'ha d'incloure: nota biogràfica del sol·licitant, statement de l'artista (opcional), sinopsi del projecte, estat del projecte, motivació del projecte. Es poden incloure materials de suport, com ara materials de recerca, enllaços en línia, materials audiovisuals (teasers, imatges, fotos, retallades, clips de so).
Salomé Lamas (Lisboa) va estudiar cinema a Lisboa i Praga i arts visuals a Amsterdam. Actualment és doctorand en estudis d'art contemporani a Coïmbra. La seva obra ha estat projectada tant en sales d'art com en festivals de cinema com Berlinale, BAFICI, Museo Arte Reina Sofia, FIAC, MNAC – Museu do Chiado, DocLisboa, Cinema du Réel, Visions du Réel, MoMA – Museum of Modern Art, Museo Guggenheim Bilbao, Harvard Film Archive, Museum of Moving Images NY, Jewish Museum NY, Fid Marseille, Arsenal Institut fur film und videokunst, Viennale, Culturgest, CCB - Centro Cultural de Belém, Hong Kong FF, Museu Serralves, Tate Modern, CPH: DOX, Centre d’Art Contemporain de Genève, Bozar , Tabakalera, ICA London, TBA 21 Foundation, Mostra de São Paulo, CAC Vilnius, MALBA, FAEMA, SESC São Paulo, MAAT, La Biennale di Venezia Architettura, entre altres. Lamas ha rebut diverses beques com ara la was granted several fellowships such as the Gardner Film Study Center Fellowship – Harvard University, The Rockefeller Foundation – Bellagio Center, Brown Foundation – Dora Maar House, Fundación Botín, Fundação Calouste Gulbenkian, Sundance, Bogliasco Foundation, The MacDowell Colony, Yaddo, Berliner Künstlerprogramm des DAAD. Col·labora amb la Universidade Católica Portuguesa i Elias Querejeta Zine Eskola; i està representada per Galeria Miguel Nabinho i Kubikgallery.