En pintor francès Jean-François Millet, un dels pares del realisme pictòric va ser un dels primers a retratar a treballadors realitzant la feina de casa, donant entrada d'aquesta manera a la classe treballadora dins del llavors estret espai de la representació i les belles arts. El seu quadre més famós, Des glaneuses de 1857, recrea una escena en la qual tres dones pageses recullen les restes de la collita a mà, una de les activitats que per aquell llavors eren considerades socialment més denigrants. A penes es pot percebre el rostre de les dones, que ajupides, exerceixen tan dolorosa activitat, al fons de la imatge es veuen els carros dels terratinents carregats amb la copiosa collita d'aquest any.
Per a aquest vídeo de DSK veiem com aquests han fusionat aquest quadre amb una escena en la qual tres mariscadores recullen abocaments de fuel d'una platja. D'aquesta forma es genera un sentiment de continuïtat històrica, un retrat de classe que sembla haver-se quedat immobilizada en la seva pobresa. Així i tot, i després del desastre provocat per l'enfonsament del vaixell petrolier Prestige en les costes gallegues, aquestes mariscadores, dones que han de desafiar als elements diàriament per a desenvolupar el seu treball, surten a les platges per a continuar ajupint-se per a en comptes de recollir marisc, netejar les platges de la substància tòxica que posa en perill la seva supervivència econòmica.
Aquest treball, profundament evocador presenta una crítica social i posa en relleu una problemàtica que els segles no han aconseguit llimar, les diferències econòmiques entre els diferents gèneres i la percepció social de la pobresa.