Posició no accssible en el mode de vista prèvia
Una llegenda africana :
Fa alguns anys, un estranger va portar al poblat una pedra. La pedra havia estat trobada entre els enderrocs de la ciutat vertical.
La pedra va ser introduïda en l'aquari de la tribu. Aquest aquari que ofega tots els secrets des de fa generacions.
Des de llavors, els animals semblen més estranys, des de llavors no han cessat de produir-se acceleracions en el temps.
(Vídeo pertanyent al projecte “ecosistemes”. Versió monocanal d'un espectacle en preparació).
Estructurat com un esquizofrènic experiment, aconsegueix evocar un paisatge apocalíptic d'una terra fa temps inundada. La banda de so acreix una sensació d'ansietat que tres mesos després comença a donar fruits: un llot de petits organismes informis
La pròpia realitat domèstica interpretada com altres realitats, altres paisatges, altres cultures. Un viatge imaginari on s'interroga sobre el propi desplaçament, sobre la trobada amb altres cultures i sobre altres costums. Buscant l'enigma de l'altre en una reflexió introspectiva suscitada per les potències del desplaçament. Un lloc immediat explorat a través dels signes, símbols i vestigis del temps i les condicions.
“Com si retornés d'un llarg exili, encara sense haver viatjat, i es trobés al seu retorn el paisatge immòbil.”
Francisco Ruiz d'Infant treballa amb la tensió de l'amenaça perenne explorant els comportaments de la naturalesa i l'inconscient en alguns dels seus efectes destructius i regeneratius, una literal agitació interior. Una estructura que reacciona de manera inesperada davant l'aliè, convulsió que ajuda al progrés del sistema natural. “La noció d'ecosistema en el sentit de "ciències naturals", però també en un sentit poètic i polític, s'enriqueix constantment cada vegada que observo o dialogo amb un nou context.”
Imagen y montaje : Francisco Ruíz de Infante
Sonido : Christian Sebille / Ruíz de Infante
Estudios de Post-producción imagen y sonido : Atelier des RIVES. Auberive (France) / Césaré Reims.