Posició no accssible en el mode de vista prèvia
En aquest treball Txuspo Poyo duu a terme un petit homenatge a Stanley Kubrick i al film 2001: l'odissea de l'espai. Per a l'elaboració de la pel·lícula Kubrick va comptar amb la col·laboració d'Arthur C. Clarke, un conegut escriptor d'obres de ciència-ficció, i junts van escriure el que seria el guió de la pel·lícula.
La pel·lícula es va estrenar l'1 d'abril de 1968 a Nova York i és un film que es basa en la noció d'ambigüitat. Monkey Honky Town incorpora cites visuals i sonores de 2001 en el seu muntatge però sobretot s'assembla al film de Kubrick en la pluralitat de significats que incorpora i l'ambigüitat resultant.
Poyo utilitza en la cinta tota una sèrie d'elements estructurals que fracturen la linealitat narrativa i provoquen en l'espectador una sensació caòtica. Un dels elements que s'utilitzen en el treball per a provocar aquesta confusió és l'alteració dels paràmetres temporals i espacials. De forma sobre impressionada, en la pantalla apareixen successivament lloc i hora de l'escena que s'està duent a terme, fet que provoca en l'espectador la tendència a pensar en la simultaneïtat d'accions, espais i temps, ja que es generen contradiccions constantment. Altres element que contribueixen a la dificultat d'establir una narració lineal és el fet que no hi hagi diàlegs, d'una banda; i per una altra, el fet que l'espectador no aconsegueixi establir personatges, protagonista, etc. entre els individus que apareixen executant les accions atès que es duen a terme per simis. Monkey Honky Town es teixeix, a manera de puzle, a partir d'escenes que remeten a temes de poder, territori, força, etc. el significat final de la qual haurà de confeccionar l'espectador.