Albert Alcoz


(Barcelona, 1979) Realitzador, escriptor, docent i programador de cinema experimental. Llicenciat en Belles arts per la Universitat de Barcelona, Màster de Cinema Documental de Creació i DEA en Teoria, Anàlisi i Documentació Cinematogràfica per la Universitat Pompeu Fabra.

A partir de 2005 realitza pel·lícules breus en format super 8 decantades cap al reciclatge fílmic, la documentació heterodoxa o el cinema sense càmera més abstracte. Entre els seus títols destaquen Forth and Back and Forth (2007), NIF FI (2007), Aterganiv, NYC SYNC (2008) Home Movie Holes (2009) i Weird War (2011). Algunes d'elles s'han projectat en centres com el Anthology Film Arxivis de Nova York, el festival EXiS de Seül, la National Gallery de Dublín, el Caixafòrum de Madrid o el Artium de Vitòria. Com a realitzador audiovisual ha participat en el projecte La mano que mira de la secció Heterodocsias del Festival Internacional de Cinema Documental de Pamplona Punt de Vista amb la peça L’último Paradiso (2008). Actualment elabora filmacions en super 8 i peces de found footage en 16mm.

De 2008 a 2010 va organitzar les sessions Amalgama de cinema i vídeo experimental, en la Galeria Atelier i La Fàbrica de Barcelona. Com a programador també ha col·laborat amb la Microscope Gallery de Nova York, el Malba de Buenos Aires o La Casa Encendida de Madrid. Ha coordinat la secció Fugas pel magazine de no-ficció Blogs&Docs i co-dirigeix la web venusplutón! com sobre el video musical nacional.

Escriu articles sobre cinema experimental, video art i cinema documental per a mitjans escrits com a Arxius de la Filmoteca, Seqüències o Cultura/s de La Vanguardia. Ha participat en llibres col·lectius com a Piedra, papel y tijera. El collage al cine documental (Documenta Madrid, 2009), La risa oblicua. Tangentes, paralelismos e intersecciones entre el documental i el humos (Documenta Madrid, 2009) o Cares B del Video Arte en España (AECID, 2011). Des de 2006 redacta i dissenya la web Visionary Film sobre cinema d'avantguarda i cinema experimental actual.

Obres