Carla Andrade (1983, Vigo) és llicenciada en Comunicació Audiovisual, amb un màster en Artist’s Film & Moving Image per la Universitat Goldsmiths de Londres. La intersecció entre els mitjans d’expressió visual i un terreny més proper a la reflexió és, precisament, una de les facetes definidores del seu treball. Haver crescut cara a cara amb l’Oceà Atlàntic determina la seva pràctica artística, motivada per la fascinació per la natura no domesticada i la seva fenomenologia. Aquesta atracció espontània pel desconegut i inabastable la empeny a fer cinema i fotografia com a forma de trascendir la realitat, des d’aquesta mateixa realitat. Així, el seu treball consisteix en generar significat i pensament a partir de l’experiència estètica d'allò tangible mitjançant les possibilitats formals que ofereix la imatge, configurant una pròpia sintaxi del món amb la finalitat de reformular els discursos estètics hegemònics, desenvolupats històricament des d’una tradició patriarcal, com a resistència a la dictadura de les estructures preestablertes i assimilades socialment.
La seva obra s’ha presentat en centres d’art contemporani com Da2 de Salamanca, Museu Guggenheim de Bilbao, MARCO de Vigo, Tabacalera Madrid, Caixaforum, La Casa Encendida, Le 104 de París o Lux Londres, etc.; i festivals internacionals de cinema i fotografia com IFFRotterdam, FICUNAM, Zinebi, PortoPostDoc, Jihlava, Curtas Vila do Conde, Alchemy Film Festival, Documenta Madrid, (S8), PhotoEspaña o Encontros da Imagem, entre altres.
Ha rebut reconeixements com el 1r Premi Arts Plàstiques Universitat Complutense de Madrid (2014), Premi Fotografia Comunitat de Madrid SUMMA 2015, Premi Millor Pel·lícula Gallega Play-Doc 2022, etc. Ha estat becada per Fulbright, Injuve, BilbaoArte, Vegap, Agadic, Institut Français, ICAA, Light Cone o el Departament d’Art de Goldsmiths University. Les seves obres han estat adquirides per col·leccions públiques i privades com CGAC, CA2M, Col·legi d’Espanya a París, Xunta de Galícia o Alliance Française, entre d’altres.