Hamacaonline

Catalog

News

Jaume Parera


Barcelona, 1970.

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona l'any 1993. El mateix any cursa una beca Erasmus a la Hochschule der Künste, Berlín. Rep la beca Hangar-Fondaziones Pistoletto, UNIDEE 2000, Cittadellarte, Biella (Itàlia). Obté el Primer Premio Nuevas Tendencias Generaciones 2000 de Caixa Madrid amb l'obra Psycho. Rep una subvenció del CoNCA per al programa de creadors en residència 2009, L'Estruch de Sabadell (Barcelona).

Des de 1999 ha participat en exposicions, festivals i seleccions de vídeo com Ultrabox Torre Muntades (El Prat de Llobregat), Generación 2000. Caja Madrid, Festival de Creació Audiovisual de Navarra 2000, (De)construccions de hombres. Sala Amadís, CIVAR Video en órbita. Galeria Senda Espai 292, Ofelias y Ulises. Entorno al arte español contemporáneo. 49a Biennal de Venècia, Pareja de hecho(s). MAD 2001, Domestic. La Capella. Sala Petita, BIG. Biennale Internazionale Art Giovane. Torí, Recolector. Sales Sequi i Mat. Metronom, Inéditos.I (DEN) timidados. LCE Madrid, Placeres distintos.
La Fabrica, ARCO '03, 25hrs The Video Art Foundation, Urbietorbi PhotoEspaña 2003, Standart '03, The Warsaw electronic festival, Exploracions. La Capella, Cos i entorn. LCE Madrid, FIB'Art 04, VAD'04, Off Loop'04, DIVA Digital and videoart New York 05, Mudaball Galeria Sicart, MAP 05 Sant Sebastià, FIB'Art 05, Gèneres 2 Històries una diferència de Alcalá 31 Madrid, Observatori 05 València , Nuit Blanche 2005 Divan du Monde- Paris, VAD'05 Girona, Off LOOP'05, DIVA New York '06 Galeria Sicart, Videomix_dancing LCI Madrid, Géneros 2 Historias diferidas Espai Cultural Caja Madrid-Barcelona. Lovevideo Galerie SAD Moscou-Rússia, Kick the trash Cercle de Belles Arts de Madrid. ARTE LISBOA Galeria Sicart, Buenos Aires Photo'06 Galeria Sicart, Merch & Promo CASM, ARTLA LA, EUA Galeria Sicart, SWAB'08 International Contemporany Art Fair Barcelona- Galeria Sicart, ARTESANTANDER'08 Galeria Sicart, I Certamen de dibujo contemporáneo Centenera Jaraba '08 Guadalajara, Reprise NauEstruch Sabadell 2010.

www.generacionescajamadrid.com
www.repriseparera.blogspot.com

Titles

Statement

Els vídeos produïts per Jaume Parera  es succeeixen un rere l'altre com a episodis d'un procés de destrucció, degeneració i malbaratament. Són exemples lligats al desmuntatge de l'objecte, on qui és atacada podríem dir que és la pròpia imatge de l'artista o la màscara que ell mateix es proporciona. Totes aquestes peces breus retornen a una manera o altra a la derrota. Curiosament, la seva consistència rau amb la recurrència a l'atac i al desgavell obsessiu, així com la ridiculització, una manera d'atac a això anomenat amor propi.

Carles Guerra

 

Les imatges de Jaume Parera fan referència a una acció que ja ha transcorregut i de la qual ens presenta els seus vestigis. Les seves fotografies recullen les empremtes de l'acció, sovint les seves restes, i la seva pròpia presència apareix emmascarada perquè el seu cos s'oculta, enfundat en les seves pròpies escultures toves.

Glòria Picazo

 

El meu treball té la intenció de definir el cos humà com un terreny molt fèrtil on poder mostrar totes les incapacitats, patiments i contradiccions de l'ésser humà. Un cos que es presenta reconstruït, que escapa de si mateix amagant el seu rostre o desdoblant la seva imatge, i que s'escenifica sota un comportament animal. Una reflexió al voltant de la idea de segona pell o arquitectura del cos, una pell que actua com a element comunicador entre el món intern de l'ésser humà i l'exterior que l'envolta. Es planteja una recerca d'autoconeixement i un intent de projecció d'identitats. Idea de transformació, mutació, metamorfosi, prolongacions del cos.

M'interessa construir un espai narratiu on la representació de la realitat sigui qüestionada. Busco imatges de màxima tensió que incitin a entrar en el context que proposen. Tot això succeeix en una distància mínima que divideix la ficció de la realitat, que provoca escenes d'una falsa veritat. Es fusionen conceptes aparentment contraris com la diversió i l'avorriment, la violència i la seguretat, la llibertat i l'opressió, que es manifesten en un mateix espai i temps.