Maider Fernández Iriarte és educadora i cineasta. Després de diplomar-se en Educación Social per la Universidad del País Vasco (UPV/EHU) va realitzar els estudis superiors en Realitzación de Televisión, Cine y Vídeo (ESCIVI) i posteriorment va obtenir el Mestratge en Documental de Creació per la Universitat Pompeu Fabra. Va treballar com a tècnica audiovisual en el Centro Internacional de Cultura Contemporánea Tabakalera i posteriorment va formar part de l'equip de mediació del mateix centre, sent encarregada dels programes audiovisuals "ZOOM" o "Zine Plaza" entre altres activitats. Ha impartit tallers de cinema documental en diferents llocs com Zineleku, Festival Internacional de Cortometrajes VIA XIV Verín, CCA Glasgow o Tabakalera, entre altres.
Els seus treballs han estat reconeguts i exhibits en nombrosos festivals i centres d'art, com el Festival de San Sebastián, El Festival de Mar del Plata, Gotteborg, FICXixón, DA2, IVAM, FIC Urugay o L'Alternativa, diversos d'ells com a part del col·lectiu Las chicas de Pasaik. Entre els seus treballs destaquen "Gure Hormek" curtmetratge preseleccionat per als Goya, que va guanyar, entre altres premis, el Gran Premio del Cine Vasco en Zinebi o la Biznaga de Plata a Mejor Corto Documental en el Festival de Málaga en 2017, I la seva òpera preval, Las letras de Jordi (2019) que després del seu pas per la secció Nuev@s Director@s del Festival Internacional de Cine de San Sebastián, va guanyar dos esments especials en el Festival de Cine Documental Alcances i L'Alternativa.
Actualment compagina les tutories de guió i direcció del Màster en Documental Creatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la col·laboració en la cooperativa audiovisual Drac Màgic, la seva participació en el programa pedagògic Cinema en curs i la preparació de les seves pròximes pel·lícules "El médico cura", gràcies a l'ajuda a curts de l'ICAA, "Mirari" amb l'ajuda de guió del Gobierno Vasco i la pel·lícula col·laborativa i col·lectiva "Las de ahora", projecte que codirigeix al costat dels cineastes Aldemar Matias i Laura Herrero i que desenvolupen gràcies a l'ajuda Art for Change de la Caixa.