Marisa González


The information is not available in the current language.
www.marisagonzalez.com

Titles

Statement

La trajectòria de Marisa González s'ha centrat en l'experimentació amb nous mitjans tecnològics. No obstant això, en els últims 12 anys, hi ha hagut en la seva obra un gir cap al document testimonial, mes compromès socialment.

En l'actualitat els seus projectes es basen en temes com la ciutat, els seus canvis socials, les transformacions urbanístiques, els canvis de funció a causa del desenvolupament econòmic i, fonamentalment, els canvis socials i econòmics en el seu procés global de transformació contemporani.

La creació va per davant del seu temps. L'activisme de Marisa Gonzalez camina parell a la història de l'evolució artística i cultural de l'Estat Español ( va ser membre de la junta directiva d'associacions d'artistes, junta directiva del Circulo de BBAA de Madrid, Vicepresidenta de MAV Dones en les Arts Visuals) i també va evidenciar sense objeccions algunes de les qüestions que avui fereixen a la societat. La violència cap a les dones, els transgènics, les ruïnes contemporànies, el llenguatge com a mitjà combatiu. Així, guiada per aquesta forta consciència social i la seva irreflenable vocació de recol·lectora de la memòria i els fets viscuts, ha articulat els seus projectes al ritme d'inquietuds compromeses amb el seu temps que van de la reivindicació del paper de la dona i les seves seqüeles a la recuperació de la memòria històrica i les maneres de producció de vells edificis en desús.

En la seva obra la serialització constitueix una element clau que ve dau per l'aplicació dels programes informàtics a la seva idea de fragmentar, clonar i multiplicar el real, imatges capturades a l'atzar o atrapades amb la rigurositat d'un entomòleg el magnetisme de la qual atrapa a l'espectador per la bellesa del simple o el ritme pausat de les seves qualitats per documentar la realitat i en molts casos subvertirla.