Rubén Grilo (Lugo, 1981) es va formar a la Universitat de Barcelona i en la Rijksakademie van Beeldende Kunsten d'Amsterdam.
Ha exposat en la Fundació Joan Miró (Barcelona), La Casa Encendida (Madrid), Künstlerhaus - Haller für Kunst & Intervinguin (Graz), Nogueras Blanchard (Madrid), Hilesheim Kunstverein, V4ULT (Berlin), Union Pacific (Londres), Martin van Zomeren (Amsterdam), CIRCA Projects (Newcastle upon Tyne), 1646 (l'Haia ), Supplement (Londres), Wilfried Lentz (Rotterdam), CGAC (Santiago de Compostel·la), CSS Bard (Nova York), o MARCO (Vigo), entre uns altres. També ha comissariat una exposició en Future Gallery (Berlín), ha col·laborat amb Spiros Hadjidjanos en una performance per al CA2M (Móstoles), i ha participat en projectes amb Drop City en el M HKA - Museum of Contemporary Art (Anvers) i amb Metaphysics en el ZKM - Center for Art and Mitjana (Karlsruhe) i el Computer History Museum (Mountain View).
Entre els seus projectes destaca una línia de pintures a l'oli anomenada Everfresh, que va ser presentada en la Akademie der Künste amb motiu de la 9ª Biennal de Berlín. Grilo ha estat artista resident en Gasworks Londres i ha rebut la beca de la Fundació Botí, la beca Generació 2017 i el premi ARCO de la Comunitat de Madrid.
Rubén Grilo desenvolupa la seva obra entorn d'una gran varietat de temes i formats, que procedeixen amb freqüència del seu interès per la relació entre art i informació, i com ha evolucionat aquesta relació des de la indústria fins a Internet. D'una forma moltes vegades vetllada i que s'estén a través de sèries senceres, Grilo posa l'accent en la interferència de múltiples agendes (la humana, la tecnològica o la cultural) i proposa una reflexió sobre la continuïtat entre art i subjecte, i les narratives a les quals ha estat sotmès l'art en relació a temes com l'originalitat, l'autoria i l'obra d'art com un subproducte del jo.
Més informació:
http://www.rubengrilo.net