Hamaca Educa als instituts 2015-2016

22 de setembre de 2015

HAMACA_xtex233x70px_TXEC

 

Un any més, Hamaca Educa dóna a conèixer les propostes més actuals i arriscades de diferents gèneres del vídeo de creació (documental, vídeo assaig, videoart, etc.) i acosta la pràctica del vídeo a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO i batxillerat amb tallers de realització audiovisual.

 

MALETES PEDAGÒGIQUES DE VIDEOCREACIÓ

Maletes que vinculen l'ensenyament dels continguts curriculars de l'educació secundària i batxillerat amb diferents propostes de videocreació contemporània.

  • Maleta 1: Fragments d'història: la memòria recuperada
  • Maleta 2: Les possibilitats del vídeo: anàlisi i crítica a la societat actual
  • Maleta 3: La videocreació: un recorregut pels principals formats i gèneres del llenguatge creatiu

 

Què contenen les maletes?
L'accés al visionat dels vídeos de la maleta
Dossiers per al professorat per guiar l'anàlisi dels vídeos
Dossier per a l'alumnat amb activitats de reflexió i de pràctica de videocreació

 

Preu de cada maleta: 55 €

 

DISPOSA D'UN DELS VÍDEOS DE LA MALETA SENSE COST!

Fins el 20 de DESEMBRE un dels vídeos de cada maleta i el dossier pedagògic estaran disponibles de manera gratuïta. Vàlid per als Instituts de Catalunya.

Informa-te'n a: educa@hamacaonline.net

 

TALLER DE DINAMITZACIÓ DE LA MALETA

Dinamització d'un dels vídeos de les maletes a l'aula per part d'un realitzador. Una sessió de 2 hores: 100 €

 

TALLERS DE REALITZACIÓ

Tallers de creació col·lectiva a l'aula amb la presència d'un realitzador audiovisual d'Hamaca.

 

  • Crea el teu audiovisual amb imatges i músiques del cinema i d'internet! A partir de les bandes sonores dels diferents gèneres del cinema (thriller, acció, musical, comèdia, western, etc.) analitzarem la relació entre imatge i so. Després realitzarem a l'aula una peça audiovisual a partir del joc, la construcció i l'apropiació d'imatges de cinema, televisió i de material visual i sonor disponible a la web.
  • Microcinema amb el mòbil: posa en pràctica les nocions bàsiques de vídeo i cinema. Coneixerem les principals tècniques de vídeo i cinema: composició, ritme, ús del so, etc. a partir d'exercicis desenvolupats amb els alumnes utilitzant els seus mòbils. Editarem el material generat per tal de visualitzar tot el procés de treball en la creació audiovisual: de la idea inicial a la producció final.
  • Nous mitjans en el vídeo: acostem-nos al món del videojoc. Explorarem les connexions entre el videojoc com a entreteniment i com a recurs creatiu, analitzarem la narrativa i l'estètica del videojoc i presentarem exemples dels últims treballs en aquest camp. Posarem en pràctica els nostres coneixements amb la producció d'un videojoc propi a partir de programari lliure disponible a la web.

 

Tres sessions de 2 hores: 260 €

Contacte programa Hamaca Educa: educa@hamacaonline.net

Telf: 933034310


______________________

Organitza l' Associació Hamaca. Amb el suport de l'Institut de Cultura de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Amb la col·laboració de Drac Màgic.