MALETA PEDAGÒGICA: Imatges que ensenyen

2 de octubre de 2014

width=640

Hamaca Educa presenta una maleta didàctica per acostar els i les més joves a formats audiovisuals experimentals. Hamaca Educa és un programa que vincula l'ensenyament dels continguts curriculars de l'educació secundària, batxillerat i cicles formatius a propostes de la videocreació contemporània.

L'objectiu és fomentar la mirada crítica de l'alumnat amb el llenguatge audiovisual, promovent la diversitat i el potencial creatiu per establir noves formes de representació simbòlica tant en el nostre context més immediat com en problemàtiques més globals. Hamaca Educa vol facilitar l'accés a la cultura i a les creacions contemporànies en l'àmbit escolar emprant els recursos creatius i de pensament que ens ofereix el llenguatge audiovisual.

El programa inclou diferents activitats per a la lectura i anàlisi dels vídeos segons els diferents objectius curriculars de cada curs:

Maletes pedagògiques

Cada maleta disposa de diferents vídeos que mostren la diversitat de formats i gèneres de la videocreació i els seus dossiers corresponents per facilitar el visionat i l'anàlisi dels vídeos a classe:

Maleta 1 - Fragments d'història: la memòria recuperada
Maleta 2 - Les possibilitats del vídeo: anàlisi i crítica en la societat actual
Maleta 3 - La videocreació: un recorregut pels principals formats i gèneres del llenguatge creatiu

Tallers pràctics de realització audiovisual

Crea el teu audiovisual jugant amb les imatges i músiques del cinema!

Recorregut per les principals músiques i els gèneres del cinema (terror, suspens, amor...) que ens mostren la relació entre la imatge i el so. Realitzarem un petit audiovisual propi a partir del joc, la construcció i l'apropiació d'imatges tant de la televisió com del cinema juntament amb diferent material sonor disponible a la web.

Aquest programa està organitzat per Hamaca, amb la col·laboració de l'entitat Drac Màgic i amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.

Més informació al telèfon 93 303 43 10