La veda | Dimarts de vídeo al Santa Mònica

June 7, 2022 Barcelona. 

Projecció de la peça de Paco Chanivet, comentada por Jara Aithany

A mig camí entre el cinema assaig i el vídeo-souvenir, La veda és una història sobre els vincles familiars. Utilitzant les imatges gravades en un creuer que van fer els seus pares, Paco Chanivet invoca una societat distòpica on els problemes de la convivència col·lectiva els resol un algorisme, i en la qual la prohibició de l'avortament és compensada amb una llei que permet als progenitors enjudiciar als seus fills si a l'edat de 30 anys no han complert amb les expectatives posades sobre ells. En La Veda, la veu en off de l'autor deriva sobre les seves figures paternals, despullant-les amb brutal honestedat sota la mirada d'un buit existencial amb forma de virus i amb l'únic testimoniatge d'una càmera de vídeo que és tractada com si fos un ésser nouvingut al món.

La projecció de La veda vindrà acompanyada de la presència de Jara Aithany, que a través del vídeo abordarà temes com la perversitat de les relacions familiars, la masculinitat, la tanatopolítica o la identitat. Per a això posarà el vídeo en relació amb diferents obres literàries, anuncis televisius o àudios de Whatsapp.

Jara Aithany és llicenciada en psicologia per la Universitat Autònoma de Madrid. És autora de La locura como superpoder editat en 2019 per Cúpula libros (Planeta), ha coordinat el Fanzine Fango en el que diferents escriptors parlen del seu sofriment i vulnerabilitat emocional. Durant 2019-2020 va dur a terme el projecte @en_el_fango, un espai públic en xarxes socials destinat a la visibilització del malestar emocional. En l'actualitat investiga i escriu sobre temes relacionats amb el duel.

Lloc: Arts Santa Mònica, Espai Bar
Data i hora: 7 de juny, 19:00 h
Preu gratuït, entrada lliure fins a completar aforament

Aquesta sessió forma part del programa anual Dimarts de vídeo en el Centre Santa Mònica, on cada mes té lloc una projecció de l'arxiu Hamaca.