Taller d'il·luminació. 2020

Sept. 22, 2020

La llum és una de les principals matèries primeres en la producció de vídeo; la seva forma, direcció i intensitat d'incidència sobre l'objectiu determinarà, en gran mesura, la qualitat de la imatge final.

L'objectiu d'aquest taller és millorar la comprensió del paper de la il·luminació en les produccions audiovisuals. Per a això, els i les participants rebran una descripció pràctica del material d'il·luminació. Posteriorment es realitzaran pràctiques d'il·luminació amb diferents fonts en interior i exterior. El taller explicarà, també, amb una breu introducció a la correcció del color.

Dirigit a
Artistes interessats en l'àmbit audiovisual. No es requereixen coneixements específics. Les persones participants han de tenir la seva pròpia computadora portàtil per treballar els aspectes de postproducció de vídeo.

Programa del taller

En la part teòrica es dotarà als i les assistents dels coneixements necessaris per manejar els diferents aparells il·luminació, completant aquesta informació amb bibliografia, articles especialitzats, etc. i una selecció de preses de rodatges professionals. La part pràctica consistirà en el muntatge de diferents dispositius d'il·luminació amb tots els seus accessoris, retallades de llum, etc., elaborant diferents esquemes d'il·luminació.

Càmeres. Formats de compressió i resolucions. Emmagatzematge i processament de la imatge. Òptiques.
Funció i estructura de treball.
Coneixements d'electricitat.
Tipus de llums.
Tipus d'aparells d'il·luminació.
Accessoris.
Gelatines.
Il·luminació en interior. Diferenciar les il·luminacions (llum de contra, llum de farcit, llum principal, llum d'ulls). Esquemes d'il·luminació.
Il·luminació en exterior. Manejar la llum natural. Anar preparats per als possibles problemes. Aplicacions de mòbil per buscar la millor hora de llum
Postproducció: DaVinci

A càrrec de Juan González Guerrero, director de fotografia en gèneres tan diversos com la publicitat, el documental, el curtmetratge i el llargmetratge. Ha col·laborat en nombroses produccions audiovisuals d'artistes com Momu & Noes o Julia Montilla. Dóna classes esporàdicament a l'escola de cinema Bande à part.

Condicions

Durada: 8 hores
Data: dimarts 22 de setembre de 2020
Horari: De 10:00h a 14:00h i de 15:00 a 19:00h
Preu: 25 €
Places: 12
Inscripcions: