ALTO EL FOC. Jornades en solidaritat amb Palestina

Nov. 10, 2023

10 novembre 2023
18:00 - 21:30h
La escocesa


La escocesa ens ha convidat a participar en ALTO EL FOC. Jornades en solidaritat amb Palestina.

Enfront del genocidi i la violència que s'està desenvolupant en Palestina no podem i no volem romandre impassibles. Necessitem trobar maneres d'escoltar, donar testimoniatge, resistir, respondre, conversar, plorar i cuidar. Així que obrim el nostre espai, en col·laboració amb Jiser, Hamaca i DU-DA, i alhora que Hangar per a estar ajuntis i recordar que som moltes les persones i les organitzacions que ens alcem en solidaritat amb el poble palestí.

Durant tot l'esdeveniment es recaptaran fons per a donar suport i solidaritat al poble palestí. Seran donats íntegrament a organitzacions sobre el terreny en Palestina.

18.00 - Obrir portes
- Espai de descans i descompressió (catifes, sofà i llums baixes)
- BAR PROBIÒTIC - venda de begudes.
- Risografía: taller obert per a dissenyar i imprimir cartells de protesta. La pròxima manifestació convocada serà el dissabte 11 de novembre a les 17h en Plaza Urquinaona
- Mercadillo: Edicions La Escocesa juntament amb donacions de les artistes de La Escocesa

18.15 - Presentació de Tarweedeh, un fanzine fotogràfic col·lectiu impulsat per Abdo Shanan i Rehab Eldalil, al costat dels fotògrafs palestins del ADPP (Arab Documentary Photography Program). Una conversa a través de videotrucada, acompanyada per Houari Bouchenak i Xavier de Luca de Jiser i amb la complicitat de Jessica Murray.

19.30 - Projecció de quatre pel·lícules curtes de la cineasta libanesa Jocelyne Saab (1948-2019) qui va documentar la primera línia de les diverses formes de resistència palestina i altres pobles de Mitjà Orient. A càrrec del col·lectiu Hamaca:

  • Las mujeres palestinas (1974) 10'46" Retrats de les dones palestines entre tasques polítiques, militars, intel·lectuals i de cura.
  • El frente del Rechazo(1975) 13'15" Retrat de les fraccions de comandos suïcides radicals i altres grups militants oposats a l'OLP d'aquest moment.
  • El barco del exilio (1982) 16'23" Després d'haver travessat la clandestinitat a Beirut, Yasser Arafat, cap de l'OLP, s'exilia amb vaixell cap a Grècia i Tunísia.
  • Los libaneses: rehenes de su ciudad(1982) 8'31" Un reporti de guerra de la ciutat de Beirut després dels bombardejos israelians. -només aquest últim conté imatges que poden ferir la sensibilitat.

20.30 Mengem juntis
Sopar a càrrec de sòcies de la escocesa basada en el llibre Las cocinas de Gaza de Laila El-Haddad i Maggie Schmitt. Durant el sopar és llegiran fragments d'aquest llibre.
La donació suggerida per al sopar en de 10€ i se servirà per ordre d'arribada.

21.30 - Clausura

Si tens alguna necessitat o pregunta en relació a l'accessibilitat d'aquesta activitat visita la pàgina d'accés a La Escocesa