Magues del cinema tàctil

16 de octubre de 2021

A partir de 6 anys.
Una iniciació al cinema analògic i l'experimentació fílmica amb Adriana Vila Guevara


En què consistia i consisteix la màgia de la imatge en moviment? D'on exactament surten aquestes imatges que veiem en la pantalla? Podem fer cinema sense tenir una càmera? amb pintura, retoladors, terra, insectes, fulles i tot el que se'ns ocorri? Podem tocar i pintar el so d'una pel·lícula? Podem jugar amb la projecció intervenint la llum, la velocitat, textures i colors amb les nostres mans?

A partir d'aquestes preguntes i moltes més sobre els orígens del cinema i l'experimentació cinematogràfica, aquest taller busca iniciar als nens i nenes al cinema analògic, activant la seva relació amb les arts plàstiques centrant-se en especial en l'experiència directa i material d'intervenció manual sobre pel·lícula en 16mm, i enfocant-se en la seva projecció també com a acte creatiu.

Per a això l'objectiu principal d'aquest taller és crear una petita pel·lícula experimental col·lectiva realitzada manual i artesanalment per les i els nens. Un viatge a la pràctica dels orígens del cinema experimental, on els nens de converteixen en mags cinematogràfics, artistes del cel·luloide i la llum.

Durada: 2-3 hores
Data: 16 de octubre | 11:00 h
Preu: gratuït
Lloc: Hangar. Emilia Coranty, 16. Barcelona 08018
Requisits per a participar: No requereix cap coneixement previ. Tots els materials s'aportaran en el taller. Les menors poden venir acompanyades si així ho prefereixen.

Inscripcions: aquí

Adriana Vila Guevara és cineasta, artista i antropòloga dedicada a la creació i la docència. La seva obra abraça la materialitat i immaterialitat del cinema, desplaçant-se entre formats analògics fotoquímics i vídeo, i les seves diferents formes d'expressió (com a projecció monocanal, performance fílmica o instal·lació). Cofundadora del laboratori de cinema analògic i independent de Barcelona Crater-Lab (crater-lab.org), actualment resident en Hangar. Ha col·laborat amb diferents institucions formatives i centres d'art i cinematogràfics nacionals i internacionals, amb tallers teoricopràctics sobre cinema i antropologia. Actualment professora de cinema de no-ficció i laboratori de cinema experimental en la ESCAC, imparteix la sèrie de cursos “Artefactes cinematogràfics” de l'Arxiu Xcentric (CCCB), i el curs de Laboratori d'iniciació a l'Antropologia de BAU. Ha projectat la seva obra en nombrosos festivals i espais d'art en el món entre alguns IFFR Rotterdam Film Festival, Oberhausen IFF, Edinburgh International Film Festival, International Video art festival LOOP, Curtas IFF Belo Horizonte, Museo de Bellas Artes Caracas, Curtas Vila do Conde, FID Marseille, Margaret Mead Film Festival, Microscope Gallery NY, Crossroads SF MoMa, entre altres.