Selected project of HAMACA > ALUMNI EQZE 2023 fellowship

Jan. 30, 2023


Reunit el jurat, el projecte seleccionat en la convocatòria de recerca HAMACA > ALUMNI EQZE 2023 és Habitar el gest. Preservació audiovisual d'art efímer realitzat en espais públics com a eina de mediació, de Milagros Valerio Tello (alumni 2021-2022). El jurat vol comunicar la immensa qualitat del conjunt de projectes presentats i posar en valor les recerques rebudes durant aquesta primera edició de la beca.

La finalitat d'aquesta convocatòria és habilitar un espai de treball i pensament crític sobre fenòmens i polítiques de l'arxiu que requereixin ser ateses, pensades i conceptualitzades en el present. Aquesta beca es proposa donar suport a projectes desenvolupats per generacions emergents que estiguin pensant i treballant l'arxiu de vídeo. Tot això amb la pretensió de nodrir, visibilitzar i posar en valor el pensament contemporani entorn dels processos d'arxiu en l'àmbit audiovisual, en relació al dispositiu i/o el fons Hamaca.

El projecte seleccionat serà desenvolupat en els pròxims mesos i posteriorment publicat i difós per la plataforma Hamaca i els diversos canals de la Elias Querejeta Zine Eskola. Habitar el gest destaca pel seu interès conceptual i acotament pràctic sobre l'estudi de cas, així com pel seu acostament a l'arxiu com a dispositiu de socialització, impulsant l'extensió d'ecologies entre espais de memòria viva en moviment.

 


Recolza: