TRANS* JOY

Sept. 12, 2023

Projecció d'Escenario doble de Virginia Villaplana, amb l'intervenció de Orne Cabrita.


Projecció d'Escenario doble de Virginia Villaplana, assaig documental que aborda qüestions entorn de la masculinitat contraposant dues experiències: una entrevista a Marco, home transsexual que narra la seva transició; i l'acció dragking de la performer francesa Myriam Marzouk. La naturalitat i senzillesa lluminosa de l'entrevista a Marco contrasten amb la nocturna teatralitat de la segona per a oferir-nos dues maneres d'afrontar les construcció dels gèneres. Virginia Villaplana és artista, escriptora i productora cultural, també professora de Comunicació en la Universitat de Múrcia. La seva àrea de recerca se centra en les nocions d'identitat, gènere, participació, memòria i comunitat utilitzant metodologies creatives com la mediabiografia del Do it yourself (DIY) al Do it together (DIT).

El vídeo vindrà acompanyat de la intervenció de Orne Cabrita, que a partir d'ell abordarà una resposta a la moció terf que en els últims anys s'ha enfortit en alguns sectors del feminisme, tocant qüestions com les maneres en què es normalitza o instrumentalitza el relat trans, i apel·lant a la necessitat d'enfortir la resilencia i l'alegria.

Orne Cabrita (Caracas, 1985) és il·lustradori, transmasculinitat migra de gènere expansiu. Malabarista de paraules, especuladori de futurs més gentils.

Lloc: Santa Mònica, Espai Bar
Data i hora: 12 de setembre, 19:00h
Preu gratuït, entrada lliure fins a completar aforament

TRANS* JOY és part del programa de tardor Contra el feixisme, no oblidem la bellesa.

Aquesta sessió forma part del programa anual Dimarts de vídeo al Santa Mònica, on cada mes es projecta una peça de l'arxiu Hamaca.