Marta de Gonzalo i Publio Pérez proposen en La Intención una exhaustiva reflexió sobre l'educació i la necessitat d'una alfabetització audiovisual que trenqui amb la normalització de la cultura espectacle. El projecte està concebut com un dispositiu d'intervenció desplegable en diversos escenaris culturals: espais d'art, l'escola, l'institut, la universitat i els departaments educatius de centres de culturals.
La vinculació entre pràctica artística i models educatius crítics són una línia constant en la poètica que els artistes Marta de Gonzalo i Publio Pérez defensen. Aquesta línia conceptual, gairebé inèdita en l'escenari de les pràctiques artístiques a Espanya, se situa pròxima a les experiències dutes a terme per Marta Rosler i els col·lectius Hackney Flashers o VideoNation. Que sens dubte han obert un recorregut d'experimentació estètica que entronca amb les pràctiques col·laboratives i l'intercanvi de coneixement dins de l'esfera art, representació visual, democràcia, educació i vida.
La Intención s'inscriu dins del film assajo presentant-se com una eina d'aprenentatge, debat i s'estructura a partir un recorregut vital poètic que circula per la infància, l'adolescència, l'edat adulta i la vellesa. Aquesta estructura generativa del relat de la modernitat posa en suspens la seva estructura circular deixant obertures que van completant-se mitjançant vuit eixos conceptuals: l'educació com a procés democràtic, l'experiència estètica com a oposició a l'entreteniment de la cultura espectacle, l'alfabetització audiovisual com a distància crítica, els relats com a formes de despertar al coneixement, les polítiques de la imatge com a polítiques de desig, els cossos i la biografia com a part d'aquesta narració quotidiana.
Les estratègies i formes de coneixement que La Intención relata se centren en el camp de la visualització, la imatge com a mapa de coneixement i el llenguatge experimental. Coneixements accessibles i reapropiables que ens aproximen altres relats possibles sobre la vida. La Intención destaca l'esforç a garantir el màxim accés a la construcció de noves narracions possibles extensibles a totes les edats. Així els relats que planteja La Intenció doten al dibuix, la fotografia, el vídeo i al poema visual l'existència de les qualitats d'un codi comunicatiu obert, que els fan reapropiables, donant-li forma d'eines de treball.
Aquest projecte artístic sobre educació en el seu format multicanal s'acompanyada de workshops impartits pels mateixos autors. Així mateix el llibre La Intención de actividades para el profesorado en el aula,, publicat per l'editorial Entreascuas, promou el DIY (do it yourself) i el DIT (Do it together) com a part del procés d'aprenentatge per a l'alfabetització audiovisual.
Ajudes: Francisco de Zurbarán 2005 de la Consejería de Cultura de la Junta de Extremadura; Creación Contemporánea 2006 i 2007 de l'àrea de Las Artes del Ayuntamiento de Madrid.