L'any 2002 neix el grup artístic Art al Quadrat format per Mónica i Gemma Del Rei Jordà (València, 2 d'agost de 1982). Són llicenciades en Belles arts en 2005 i titulades en el Màster en Producció Artística en 2008 per la Facultat de Belles arts Sant Carlos de València (UPV). Des de 2013 Mònica és doctora en Belles arts per la mateixa universitat obtenint el premi extraordinari de la UPV.
Han gaudit de diverses beques de creació artística com les Hàbitat de l'Ajuntament de Castelló 2013 i 2014 o la Càtedra Art i Malaltia de la UPV. També han rebut beques de recerca com la FPU (Mònica) 2008-12, sengles beques d'excel·lència UPV 2007 i 2010, a més de les Beques Erasmus per estudiar en Lahti Politechnic University Finlàndia 2003 i Promoe a la Universitat de Guadalajara, Mèxic 2005, on aprenen documental.
També han realitzat estades i residències artístiques a Barcelona (Fabra i Coats), Viena, Londres, Kassel i Santiago de Compostel·la. Recentment la seva obra ha estat guardonada amb el Premi Nacional d'Art Jove Pancho Cossio 2014, Biennal d'Art de Mislata 2016, Arts Visuals Ca Felipa 2016, primer premi en el XII Certamen d'Instal·lacions de Dona al Centre Comarcal de la Cabrera (Madrid) 2017 i també primer premi en la 2ª Trobada d'artistes Villalar en 2017.
Han exposat en MUVIM, IVAM, Centre del Carmen, Espai Visor a València, EACC de Castelló, Centre Párraga de Múrcia, Fabra i Coats, Casa Elizalde i Ca Felipa de Barcelona...
S'autodefineixen com a creadores duals feministes a demanda amb la missió de crear i criar com un procés vital que completa la seva identitat. En l'obra treuen a la llum les estructures que oprimeixen i encotillen, posicionant-se i implicant-se d'una manera molt personal, generant preguntes crítiques en una lluita activa des del quotidià per a apoderar-se i comprometre's a través de l'art en favor del procomú. En el present centren la seva producció artística en el trauma col·lectiu de la Guerra Civil i postguerra, focalitzant-se especialment en la repressió que van sofrir les dones en el conflicte i la vida quotidiana.