Cova Macías


Oviedo- Astúries 1976. Actualment viu i treballa a París. Tècnic superior de Fotografia Artística per l'Escola d'Art d'Oviedo.

Ha estat artista resident en Hangar (BCN) i més recentment en “Le Pavillon” laboratori d'investigació artística del Palais de Tòquio, Site de Création Contemporaine. (París), Cité Internationale des Arts, (París) i Frankfurter Kunstverein (Frankfurt) on actualment es troba desenvolupant un nou projecte. A partir d'octubre del 2008, formarà part de la primera promoció d'artistes residents en “Le 104” Établissement artistique de la Ville de Paris.

Entre les seves exposicions individuals més recents En un lugar solitario a les sales de Cultura de “Sa Nostra” de Mallorca, Formentera i Menorca i El tiempo que pasamos juntos. Galeria Espai Visor. València. Entre les seves exposicions col·lectives i projectes cal destacar Building societies Konsthall C. (Estocolm) i Centre d’Art La Panera. (Lleida), Versus. Les artistes du Pavillon. Palais de Tòquio.(París), Existències.MUSAC.(León), Sessió contínua. Diputació de Barcelona (itinerant), Processos Oberts 2. Queda la Marca I Processos Oberts. (Terrassa), Conflicte/ Pluralisme/Comunitat. Sala Rekalde. (Bilbao).

Ha participat en programes de vídeo tals com: Amores difíciles. La Casa Encendida. (Madrid), Todo cuanto amé formaba parte de ti. Institut Cervantes. (Damasc, Dublín), Adolescentes. Museu Reina Sofia. (Madrid) i Museu Marco. (Vigo).

Ha obtingut com a beques de producció: CAM d'Arts Plàstiques 2007. Fundació Art i Dret. Propostes 2007, Fundació Sa Nostra, Caixa de Balears 2006, Generació 2004. Caja Madrid. Així com les següents ajudes per a la formació: Ministeri de Cultura. Direcció general de Cooperació i Comunicació Cultural 2006 i Generalitat de Catalunya. EADC.2006.

Obres

Statement

Durant aquests últims anys ha desenvolupat una línia d'investigació centrada en uns interessos i models estètics que se situen en un territori indecís entre el documental i la ficció. Utilitza com a suport el mitjà audiovisual i fotogràfic per elaborar un discurs en el qual estableix com a eix direccional:

- l'anàlisi de la construcció de la identitat en edats conflictives com són l'adolescència i la joventut.
- l'exploració psico-sociològica de diferents tipus de comportaments i rols adquirits.
- la reflexió sobre la representació que fan de si mateixos els propis protagonistes enfront de la càmera i la seva relació amb la realitat que els envolta.

La seva metodologia de treball parteix de l'experimentació de diversos exercicis, dispositius i protocols que li permeten escriure i estructurar els projectes a temps real a partir de l'experiència compartida amb els protagonistes (subjecte-actor-model) i la seva col·laboració més activa. Durant el procés de treball pretén buscar codis propis, sistemes d'aproximació i de representació que defineixin a cada participant sempre a través del diàleg, la negociació, el pacte i la complicitat entre ambdues parts. El resultat final són unes peces sòbries, senzilles de factura, en les quals es deixa entreveure una “mise en scène” meticulosament estudiada.

La contínua interacció de tots aquests elements, sumats als components d'una visible experiència emocional de present, una observació de la problemàtica més quotidiana, i una presa de posició ètica definida entre observador i observat, configuren els camps d'acció del seu projecte artístic.