Hamacaonline

Catàleg

Notícies

Projecte A/A

Apologia/Antologia: Recorreguts pel vídeo en el context espanyol posa a l'abast de docents, investigadors/as, artistes i públic en general la història del vídeo estatal. El projecte editorial ve a pal·liar la manca d'una publicació antològica que reuneixi assenyalades produccions de les pràctiques desenvolupades de l'Estat espanyol. Aquesta iniciativa s'inspira en fructíferes compilacions realitzades en altres països, com la duta a terme per la distribuïdora americana Vídeo Data Bank.

L'edició sorgeix de la necessitat de fer accessible i, sobretot, llegible la creació artística audiovisual, llançant llum sobre els més de quaranta anys d'història del mitjà.

El projecte parteix de cinc recorreguts proposats pels comissaris de l'equip editorial:

Aimar Arriola - "Edició carnal: producció cos-sexe-gènere en el vídeo"

Eugeni Bonet - "Desmontatge, apropiació i fonts d'arxiu"

Gonzalo de Pedro - "Basat en imatges reals: moviments a la contra en el vídeo espanyol" (En castellà: Moviments a la contra)

Neus Miró-"Vídeo conceptual: un recorregut per aproximacions, possibilitats i contradiccions"

Arturo/Fito Rodríguez- "Ecografies d'allò polític: vídeo, mogudes i post-poètiques" (En castellà: Ecografías del político: vídeo, movidas y post-poéticas)

Apologia/Antologia es materialitza en dos formats complementaris: una caixa de DVD i una pàgina web. El portal en línia possibilita el lliure accés a dues-centes cinquanta obres actualment.

Poden consultar la pàgina web aquí.


Iniciativa de Eli Lloveras i Anna Manubens, l'edició de Apología/Antología és una coproducció d'HAMACA, Tabakalera (Centro Internacional de Cultura Contemporánea en Donostia/San Sebastián) i la Universidad del País Vasco (UPV/EHU); y compta amb la col·laboració  de AC/E (Acción Cultural española), MECD, la Generalitat de Catalunya, Hangar i CAMEO.