Hamacaonline

Catàleg

Notícies

Maletes pedagògiques

 

QUÈ SÓN I QUÈ CONTENEN LES MALETES?
Les maletes pedagògiques són materials per al treball a l'aula per a l'alumnat de 3r i 4t de l'ESO i batxillerat. Cada maleta conté diversos vídeos temàtics i dossiers per a professors i alumnes amb textos i activitats per a l'anàlisi dels vídeos i la realització d'una activitat pràctica final.

 

MALETA 1. FRAGMENTS D'HISTÒRIA: LA MEMÒRIA RECUPERADA
Com es construeix el relat històric a partir de les visions oficials dels vencedors i com es pot preservar la memòria dels anònims? S'analitzarà com el vídeo experimental, el documental i el videoart tracten qüestions històriques clau del sigle XX des del llenguatge audiovisual.
Destinada a les matèries de: Història del món contemporani; Educació per a la ciutadania i drets humans; Educació visual i plàstica; Ciències socials, Geografia i història; Cultura audiovisual.

MALETA 2. LES POSSIBILITATS DEL VÍDEO: ANÀLISI I CRÍTICA EN LA SOCIETAT ACTUAL
El vídeo de creació, pot ser una eina de denúncia de les formes de poder de l'actual sistema econòmic? Per mitjà de recursos com la ironia, el joc de paraules, la relació entre imatges i so... es plantegen qüestions clau de la nostra contemporaneïtat i es promou una lectura crítica cap als discursos mediàtics actuals.
Destinada a les matèries de: Ciències socials; Geografia i història; Economia; Filosofia i ciutadania; Educació ètica i cívica; Educació visual i plàstica; Cultura audiovisual.

MALETA 3. LA VIDEOCREACIÓ: UN RECORREGUT PELS PRINCIPALS FORMATS I GÈNERES DEL LLENGUATGE CREATIU
Quins són els principals formats, gèneres i tècniques de la cultura audiovisual contemporània? Recorregut per una selecció de vídeos que ens il·lustren diferents aspectes formals, expressius, discursius i de significat emprats en el vídeo actual.
Destinada a les matèries de: Cultura audiovisual; Educació visual i plàstica; Educació per a la ciutadania i drets humans.

 

TALLERS DE DINAMITZACIÓ DE LA MALETA A L'AULA
Proposada de dinamització d'un dels vídeos de les maletes pedagògiques per part d'un tallerista. El taller proposa l'acompanyament en el visionat d'un dels vídeos, una aproximació al llenguatge de la videocreació i una activitat final que fomenti les competències creatives i expressives de l'alumnat.

CONDICIONS:

Maletes: cadascuna de les maletes inclou un dossier pel professorat i un altre per a l'alumne. Aquests recursos contenen l'accés als vídeos de l'arxiu que s'analitzen.
El preu de cada maleta és de 55€

Tallers: els tallers de dinamització de les maletes són de 2 hores i es poden realitzar als centres educatius o bé al Centre de producció i recerca d'arts visuals Hangar
El preu de cada taller és de 100€

 

MÉS INFORMACIÓ:
apologia@hamacaonline.net