Matilde Amigo


Matilde Amigo cerca connectar el coneixement a la sensibilitat, des d'un espai d'escolta i revelació genuïna. Desenvolupa processos de recerca transdisciplinars al costat de diferents equips de treball, buscant en els propis punts de vista possibles vies per a obrir i replantejar les aproximacions d'informacions “consensuades”.

És creadora del projecte MARCIAL (2018-2022), exposat en: Amalgama Art “Opposing Frictions” en Koppel X (Londres); en Spotlights Barcú (Bogotà); Fronteres de la imatge en la Cinemateca de Bogotà (Colòmbia); Festival LOOP en el Museu Picasso (Barcelona); Festival Ch-Cx en Monopol (Berlin). Desenvolupat en residències en El Graner,
L´Estruch, La Poderosa i La Visiva. També és directora de TAO ET QUEEN (en curs); HISTÒRIA NATURAL (2018); JUNTA (2015) i GRUP H (2016). Actualment és resident en L'Escocesa (Barcelona) i associada al Centre de Creació NAU (Santiago de Xile).

Treballa com performer en DAVANTERA/PROCESSÓ - Un Ritual d'Aigua i DAVANTERA/BORDER - A Living in Monument d'Amanda Piña (2022); TRANSMATRIA de Rocio Marano (2022); APOCALIPSI ENTRE AMICS de Julián Pacomio (2021-2022); LLAMPEC de Sofía Montenegro (2021); TWO PLANETS HAVE BEEN COLLIDING FOR THOUSANDS OF YEARS de Dora García (2022).

Màster en Pràctica Escènica i Cultura Visual en Museu Reina Sofia i Universitat Castella-la Manxa (2020). Titulada en Pedagogia en Dansa en la Universitat d'Art i Ciències Socials ARCIS, Xile (2010). Estudis en Art, Tècnica i Tecnologia en la Universitat de Xile (2019); i en Medicina Xinesa per l'Escola de Medicina Xinesa Tradicional San Bao (2012).

Obres