Miguel Benlloch


Desenvolupa el seu treball en la productora cultural BNV produccions des de 1988. Membre de l'equip de continguts de UNIA arte y pensamiento. Coordinant els projectes Reunió 03. Ceci n’est pas un congrés (2003) i Rutas de la Potencia. Por la América de los contrapoderes (2005), projecte d'investigació militant sobre moviments socials a Llatinoamèrica del col·lectiu argentí Situaciones.

De 1984 a 2003 participa de la gestió i producció de la sala PLANTA BAJA (Granada). De 1985 a 1988 treballa A L'Àrea de Cultura de la Diputació de Granada.

Va participar des de finals dels 70 en la gestació del moviment d'alliberament homosexual de l'Estat Español. Des de principi dels setanta participa en diferents moviments polítics i socials.

A partir de 1992 en què participa d'una acció de James Lee Byars realitza accions performatives.

Obres

Statement

Miguel Benlloch desenvolupa les seves accions generalment per als contextos on és invitat a participar, les seves accions interfereixen en les situació des d'on són requerides , són actes puntuals des d'on desenvolupa la seva interrelació amb l'àmbit. Les seves accions creen discursos sobre la construcció d'identitat, a partir de la utilització de robes que pertanyen al territori de la seva individualitat i de robes de treball que assenyalen espais col·lectius de producció, constituint pròtesi constructores de discurs. La concepció ritual dels processos de les seves accions emmarquen un territori transcendent des d'on sorgeixen els símbols que es relacionen amb l'espectador produint coneixement.

La creença en què la repetició és part constitutiva del ritu pensa la identitat com una construcció cultural i per tant deconstruible i reritualizable, en permanent trànsit i reflexió. La construcció del gènere, la construcció dels espais, la il·luminació com a enlluernament, la conformació de subjectivitat en les geografies col·lectives són mòbils rastrejables en les seves accions on la música i la dansa precedeixen a la veu.