Nov. 30, 2018
Les promeses del algos. Aprenentatges impropis
Fins fa poc, els enginyers informàtics consideraven les imatges com la «matèria fosca d’Internet». Els programes eren capaços d’analitzar els colors, la llum, les formes; però lluitaven per descobrir el contingut semàntic de fotografies i pel·lícules. Per a un ordinador, una imatge consisteix en una sèrie de números, i traduir aquests en una descripció coherent és un problema difícil. Computer Vision és el nom de l’esforç per traduir les competències visuals dels humans a les màquines. Durant els últims cinc anys, aquesta disciplina ha produït resultats impressionants. Les màquines estan donant cada vegada més sentit al contingut visual.
Aquest taller continua la indagació de les relacions entre la computer vision, les tècniques de machine learning, els arxius visuals i les col·leccions de vídeo iniciada a “una visió inadequada/ble”. Aquesta indagació serà lúdica i crítica, però alhora tècnicament precisa. Ens agradaria desplegar el plànol d’una festa industrial contemporània en la qual es convoquen totes les agències de la machine learning; volem colar-nos en aquesta festa i interferir en els processos d’entrenament d’un detector visual per frames de vídeo, i llançar (o alliberar) el dataset produït durant l’últim dia del taller. Quatre dies per agitar maneres de veure humans i maquínicos, en una festa d’etiqueta a la qual no hem estat convidades.
http://laspromesasdelosalgos.hotglue.me/about
Programa
1. Intro a la computer vision
2. Modes de aprendre a veure: machine Learning
3. Sessió de contra-entrenaments
4. Liberació del dataset
Dates i horaris: 30 de novembre, de 16:00 a 20:00h | 1 de desembre de 14:00 a 18:00h
Preu: gratuït
Lloc: Hangar (Carrer Emilia Conranty, 6-18. 08018 Barcelona)
Inscripció omplint el formulari aquí. Places limitades.
A càrrec de Nicolas Malevé / Jara Rocha
Nicolas Malevé és un artista visual, programador i data activist membre del col·lectiu Constant, que viu i treballa entre Brussel·les i Londres. Constant és una organització sense ànim de lucre, dirigida per artistes, amb seu a Brussel·les des de 1997 i activa en els camps de l’art, els mitjans i la tecnologia. La pràctica artística de Constant és interdisciplinària i inspirada en temes com el treball col·laboratiu, la innovació tecnològica, les xarxes segmentades, les infraestructures de programari, l’intercanvi de dades, els algorismes, els arxius experimentals, les noves formes de (re) presentacions, les alternatives de copyright, el (ciber) feminisme i l’ètica de la web.
Jara Rocha desplega la seva pràctica investigadora/mediadora/pedagògica en marcs com Possible Bodies, ntrcltrs, Infra- o The Darmstadt Delegation. Sovint treballa amb les materialitats del present (tecnoecologies, logístiques textuals, inscripcions somàtiques) des dels transfeminismos i la cultura lliure quotidiana; i comparteix situacions d’aprenentatge formals o no-formals amb el seminari euraca, Objetologías o Relearn Summerschool.
http://jararocha.blogspot.com.es/
Un curs d'Hamaca. Amb la col·laboració d'Hangar, Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya i MECD.