Hamacaonline

Catàleg

Notícies

HAMACA és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu preservar, distribuir i donar a conèixer en l'àmbit estatal i internacional el vídeo realitzat en el context espanyol. En Hamaca vetllem per aquest patrimoni audiovisual i la seva transmissió pública.

L'arxiu es crea l'any 2005 i recopila des de llavors les produccions més representatives des dels anys 70. Actualment, comptem amb un catàleg de més d'un miler de títols d'artistes i realitzadores, que s'actualitza bianualment a través de la selecció d'un jurat format per professionals del vídeo i de les arts visuals.

Les produccions del catàleg es distribueixen en contextos culturals, educatius o de caràcter social, contribuint així a la posada en diàleg entre les obres videogràfiques i els entorns socials, i valorant al mitjà com una eina en la construcció dels imaginaris col·lectius.

Finalment, des d'HAMACA busquem generar un flux econòmic per als artistes, contribuir a la defensa d'una remuneració justa i a la professionalització de les pràctiques audiovisuals contemporànies en el nostre context.