19 de setembre de 2022
Un taller amb Elena Duque
19 de setembre de 18:00 a 20:00 i 21 de setembre de 17:00 a 21:00 h
Explosives, expressives, i directes al gra: així eren les pel·lícules que entorn del maig del 68 parisenc es van batejar com cinétracts, una mena de pamflets fílmics militants fets amb la urgència del moment per a ser projectats res més sortir del laboratori. La idea era que aquestes pel·lícules cridessin a l'acció o informessin de temes candents. En aquest taller estudiarem i aprendrem algunes tècniques i recursos estilístics de l'animació experimental per a fer cinétracts animats per als temps que corren. Fent ús de la tècnica del stop motion i materials reciclats, crearem d'una manera senzilla mini-pel·lícules com a punys combatius per a compartir i difondre, intentant que la mobilització es converteixi també en gaudi.
A qui va dirigit:
A qualsevol persona interessada al cinema, l'animació, les arts plàstiques i/o la política.
Què fa falta portar de casa:
Es recomana instal·lar en el mòbil l'aplicació gratuïta Stop Motion Studio. Materials com a revistes velles, llibres il·lustrats o qualsevol col·leccionable de paper són benvinguts.
Duració: 6 hores
Data i horari: 19 de setembre de 18:00 a 20:00 i 21 de setembre de 17:00 a 21:00 h
Precio: 20€ públic general / 10€ Amigues Hamaca opció 2
Lugar: Hangar (sala Ricson). C/ Emilia Coranty 8-16, Barcelona.
INSCRIPCIONS
Aquest taller pertany a l'Itinerari 1 «LA TÈCNICA ÉS LA TÈCNICA I SENSE TÈCNICA NO HI HA TÈCNICA...» del programa #HamacaAprèn > AmbArtistes2022. Pots accedir a dos tipus d'inscripció:
→ Inscripció al taller (només reservaràs plaça per al taller Cinétracts animats)
→ Inscripció a l'itinerari complet (3 tallers)
La hispàveneçolana Elena Duque és cineasta, programadora, articulista i professora. Com a cineasta, el seu treball es mou entre l'animació i el collage, incorporant formats i mètodes de treball analògics per a revisar temes com la identitat i el sentit de pertinença a través d'exercicis plàstics entorn de llocs, objectes i textures. Fins avui, ha fet diverses peces experimentals i animades, que han pogut veure's en festivals com el de Mar del Plata, Punto de Vista a Pamplona, London Animation Film Festival, Les Inattendus (Lyon), Documenta Madrid, Experiments in Cinema (Albuquerque, USA), Festival des Cinémas Différents de París, ExFF a Frankfurt, Animasivo (México), Cinespaña Toulouse i L'Alternativa, entre altres, així com en institucions com Kino Arsenal (Berlín) i CCCB (Barcelona). Se li ha dedicat al seu treball diverses sessions monogràfiques en llocs com l'Echo Park Film Center (Los Angeles, EE.UU.), Doc’s Kingdom (Portugal) i MUTA (Perú). Ha rebut un Esment Especial en el Festival de Gijón 2020 i el Premi a la Millor Pel·lícula Nacional en CaracasDoc 2021. El seu treball és part dels catàlegs del Collectif Jeune Cinéma (París), Hamaca i l'Arxiu Xcèntric al CCCB (Barcelona). També desenvolupa peces per encàrrec com a capçaleres per a festivals i videoclips. En l'actualitat és programadora i cap del departament de publicacions de (S8) Mostra de Cinema Periférico (A Coruña), és programadora associada en el Festival de Cinema Europeu de Sevilla, és professora en la Universitat Camilo José Cela a Madrid i imparteix tallers en diferents institucions i màsters.