Comença on acaba la por

Dec. 10, 2024

Projecció de El taxista ful (Jo Sol, 2005).


El taxista ful (2005) és una pel·lícula sobre el personatge Jose R., qui desenvolupa la seva rutina de conductor de taxi pels carrers de Barcelona. La seva vida seria igual a la de qualsevol taxista de 52 anys, de no ser perquè els taxis que condueix són robats. Jose roba per a poder treballar. Com es pot arribar a una situació tan absurda? Es tracta d'un boig o d'un treballador sense treball a qui la lògica del sistema ha abocat sense remei a semblant paradoxa?

Tanquem el programa Com continuar creient en el poder de la gent amb una sessió centrada en aquesta pel·lícula de Jo Sol on la solitud, les xarxes militants, les misèries, les esperances, les contradiccions i la cerca d'esperances s'embullen, exposant les qüestions més espinoses d'un moment polític passat que, durant les últimes dècades, s'ha complicat encara més.

Jo Sol és guionista, director de cinema i artista visual. És autor d'una filmografia heterodoxa, coneguda per títols com El taxista Ful, Vivir y otras ficciones, Fake Orgasm, Noes queda la noche o Armugan, llargmetratges artesanals produïts de forma autònoma i en col·laboració amb col·lectius militants. Les seves produccions han obtingut un considerable impacte internacional, sent exhibides i premiades en alguns dels principals festivals de cinema. La contínua reposició d'aquests títols, tant en cercles d'activisme polític com en filmoteques i àmbits acadèmics, situa la seva obra com un referent del gènere que ell mateix defineix com a «cinema urgent».

Lloc: Santa Mònica, Espai Bar
Data i horari: 10 de desembre, 19:00 h
Preu gratuït, entrada lliure fins a completar aforament.

Comença on acaba pa por és part del programa Com continuar creient en el poder de la gent.

Aquesta sessió forma part del programa anual Dimarts de vídeo en el Santa Mònica.