HAMACA PROYECTA: Arreta

Nov. 26, 2019


ARTS SANTA MÒNICA
La Rambla, 7, 08002 Barcelona

ARRETA  (2016), 60'
María Zafra i Raquel Marqués

26.11.2019 de 18:30 a 20:00h

Projecció seguida de diàleg amb les realitzadores i Lucía Egaña
Entrada lliure / aforament limitat

Sinopsi

Hi ha canvis en el cos que els decidim, que els provoquem, que els desitgem. I hi ha uns altres que arriben sense que els esperem, que ens copegen amb brutalitat, deixant-nos desarmades com si només de sobte ens adonéssim que la vida no es pot controlar. Després de viure un càncer de mama, Ainhoa pren la decisió de reconstruir el seu cos amb un tatuatge. Un procés amb el qual busca apoderar-se en el seu cos trans. Arreta se centra en els cossos i en els canvis que els travessen, en la malaltia i la mort com a part de la vida.

"Arreta és atenció, presa de consciència”, diu Ainhoa. Atenció a què? Tal vegada al fet que la vida mai ens deixarà de sorprendre amb el que té de més banal… el pas del temps.

Sobre les autores

Raquel Marques va néixer en Porto (1979) i actualment viu a Barcelona. Llicenciada en Ciències de la Comunicació (especialització en Cinema) en la Univesidade Nova de Lisboa, va realitzar el Màster de Documental de Creació a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona).

María Zafra va néixer a Còrdova (1978) i actualment viu a Barcelona. Va estudiar Sociologia i va realitzar el Màster de Documental Creatiu en la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa principalment com a muntadora de cinema.

Lucia Egaña és artista, escriptora i transfeminista xilena resident a Barcelona. Ha estudiat Belles Arts, Estètica i Documental, i és doctora en Comunicació Audiovisual. Forma part del claustre responsable de la direcció acadèmica del Programa d’Estudis Independents del MACBA.