Les estrelles sobre el Guinardó. Passeig guiat pel barri per a observar el cel

March 13, 2024

Activitat en el marc de l'exposició el cel les estrelles
Centre Cívic Guinardó (Barcelona)
13 i 18 de març 19:15h - 21:45h!
 


Què entens del més enllà? Què saps dels forats negres que hi ha en la nostra galàxia? Hi ha coses que et fan sentir petiti, temporal, fútil o humil? Es podria algun dia reconèixer tot el que existeix? Què sents quan mires el cel les estrelles?

Els 13 i 18 de març, com a activitat paral·lela a l’exposició el cel les estrelles, proposem un passeig nocturn per a l’observació d’elements i fenòmens presents en el firmament visible i per a llençar algunes preguntes que sorgeixen quan mirem cap a la immensitat. La deriva servirà per a introduir aspectes bàsics de l’astronomia i algunes de les reflexions que proposa l’exposició. Al finalitzar el passeig tornarem al CC Guinardó, on podrem utilitzar telescopis per a terminar l’activitat mirant molt més enllà del que els nostres ulls poden veure per si mateixos.

L’activitat estarà dinamitzada per Jaume Mas, coordinador del Planetari Municipal de Barcelona, i HAMACA, comissaries de l’exposició el cel les estrelles.

Dirigit a: persones del barri interessades en una introducció a coneixements científics (astronomia, meteorologia, ciències ambientals...) vinculats a l’observació del cel des d’una perspectiva situada.

Es tracta d’una activitat a l’aire lliurea i el camí comporta desnivells, terra no asfaltat i mal il·luminat (dificultat mitjana de passeig). Es recomana roba d’abric, sabates còmodes i portar lot.

Llengua: castellà i català
Data i hora: dos passis! dimecres 13 i dilluns 18 de marzo, de 19:15h a 21:45h
Per a aquelles interessades, hi haurà una visita prèvia a l'exposició a les 18:45h
Punt de trobada: Porta principal del CC Guinardó
Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.

→ INSCRIPCIONS

L’activitat estarà subjecte a les condicions de visibilitat del dia (si plou o hi ha boira, es posposarà).


---
Programa Temporals