Miró-Picasso. Relectura a cura d'Hamaca

Nov. 18, 2023

Fundació Miró
Partint de la metodologia del diàleg, que és l'eix vertebrador de l'exposició Miró-Picasso, diversis artistes i teòriquis ens acostarem a la mostra des de disciplines i perspectives complementàries al relat comissarial.


img: frame de El fracaso es mi estilo (House of Tupamaras, 2022)


Aquest recorregut, conduït per l'equip d'Hamaca, posa en diàleg alguns vídeos de l'arxiu*, lectures en veu alta i l'escolta de reggaeton amb les obres i elements de l'exposició Miró-Picasso. Sense la intenció de generar una visita guiada, a partir dels elements i discursos que presenta conversarem sobre el compadreo de genis, el pes de les autories que atrapen les obres i la possibilitat d'obres més lliures que comencen una vida després de fetes. La visita reflexionarà sobre com la crítica feminista ens ajuda a situar el món i a trobar-nos en ell, a nomenar, a visibilitzar; i com si ens prenem veritablement de debò aquesta crítica, ens acompanya a descobrir amablement els nostres propis errors. Ens preguntarem: qui poden cancel·lar? qui poden ser cancel·lades? Parlarem sobre la disponibilitat de la imaginació per a interpretar, reapropiar, queeritzar, performar mons nous.

L'activitat servirà per a passejar pel museu mentre indaguem en alguns dels assumptes més enutjosos de l'art i de la pròpia vida. Potser són assumptes difícils, però la intenció és introduir algunes preguntes i idees que, sense gens de pressa, comencem a sospitar, en aquesta estona o en la qual ens vingui per davant.

*El recorregut inclou la projecció de La familia del artista no le comprende (Juan Crego, 1986), Nadie esperaba que yo tuviera talento (Estíbaliz Sabada, 2005), El mundo del arte... (Felix Pérez-Hita, 2013) i El fracaso es mi estilo (House of Tupamaras, 2022).

→ Data i horari: 18 de novembre a les 17.00 h
→ Preu (inclou exposició): 7€ públic general / 4€ Amics de la Fundació / 4€ assistents a la jornada de l'UB / + tarifes
→ Lloc: Fundació Miró. Parc de Montjuïc, Barcelona
→ INSCRIPCIONS