¿Para ser feliz se debe vivir sin mirar a los lados?

Feb. 20, 2024

Taller en el marc de l'exposició el cielo las estrellas
Centre Cultural d'Espanya a Mèxic (CDMX)
20 de febrer 17:00h


La vida està dura, el món està ferit. Els serveis personalitzats tanquen cada dia més la rígida individualitat identitària enfront del que podria ser una dimensió jo-món més conscient, contribueixen a convertir la interdependència orgànica en un sistema de vincles cada vegada més críptics, més inassumibles sense una programació de límits i acords cada dia més explícits i intransigents. Ens entristim mentre veiem caure cada vegada més espais, més estratègies, més comunitats, més pobles que alguna vegada ens van fer connectar amb el desig de futurs col·lectius més bons. Mentrestant, percebem una gran manca de tendresa, d'atenció, de la possibilitat d'escolta honesta entre les unes i les altres. A més, tenim moltíssima por. És un context que complica enormement l'empatia i les forces per a conviure en diferència. I la tendència llavors és: aïllament, solitud…

En Hamaca portem un temps pensant que, en aquestes circumstàncies, urgeix tremendament connectar amb la bellesa i l'alegria per a recuperar horitzons polítics d'esperança. Creiem, també, que en l'era del cansament necessitem començar per coses senzilles: mirar cap al cel per a despertar l'atenció, escoltar-nos unes a altres per a transferir aprenentatges i estimular la capacitat creativa, connectar amb la tendresa per a recuperar bellesa, recordar la nostra història per a confiar en la força que juntes tenim. Estem segures que, per a recompondre el desig de món avenir és urgent enfortir l'enclavament espiritualitat-política. Durant aquest taller travessarem quatre exercicis molt senzills d'observació, conversa, escriptura/dibuix i escolta per a donar respostes a una pregunta: com continuar creient en el poder de la gent?

Aquest taller és una activitat de l'exposició el cielo las estrellas, que mostra dos vídeos que miren cap amunt per a veure «més enllà»: Mohave cruising de Lluís Escartín i The Sasha de María Molina Peiró. Durant el taller projectarem la peça 88 years later (Dziga Vertov, eat your heart out), de Anna Gimein i Fernando Baena, a la qual correspon la imatge d'aquesta pàgina. L'activitat serà dinamitzada per Belén Soto, responsable de programes públics d'Hamaca (comissàries de l'exposició).

Lloc: CCEMx. Pasaje cultural Guatemala 18 - Donceles 97, Colonia Centro, Alcaldía Cuauhtémoc, 06010 CDMX, México.
Data i horari: 20 de febrer a les 17:00h
Preu gratuït, necessari inscripció prèvia.
+info