Beca Contrapicada 2020

30 de novembre de 2020

BECA CONTRAPICADA 2020

La plataforma d'audiovisual experimental Hamaca llança per segon any la beca Contrapicada, destinada a la creació, distribució i divulgació d'audiovisuals experimentals.

L'objectiu d'aquestes beques és fer realitat projectes experimentals sense restricció pel que fa a la tipologia de les propostes, a excepció de curts i llargmetratges de ficció. La participació està oberta a persones residents a l'estat espanyol i es dirigeix a creadors/as individuals o col·lectius, sense límit d'edat. Els projectes hauran de ser originals, valorant-se la solidesa dels mateixos i la importància de la seva realització per a la trajectòria dels/les participants.

Es concedirà una beca. El projecte seleccionat en aquesta convocatòria rebrà una dotació econòmica de 7.000 euros que es destinarà íntegrament a la producció d'una obra (inclou honoraris a la/les artistes). La producció pot comptar amb fonts de finançament addicionals a les d'aquesta convocatòria, sempre que no superin els 25.000 euros. La beca està subjecta a la retenció que estipula la legislació vigent, que serà retreta d'aquesta dotació econòmica, i serà abonada per Hamaca una vegada formalitzat el compromís d'acceptació.

El projecte becat comptarà com a suport a la producció amb l'assistència d'Hamaca; així com els equips i espais del centre de producció i recerca Hangar a Barcelona i el préstec d'equips d'il·luminació de l'empresa Aluzine.

El/la artista el projecte del qual hagi estat seleccionat disposarà d'un període màxim de 9 mesos per a realitzar l'audiovisual, després del qual haurà de lliurar-lo al costat d'una breu memòria. La peça, els drets de la qual seran propietat del seu autor/a, passarà a formar part de l’arxiu Hamaca sent distribuïda per la plataforma de manera no exclusiva i difosa a través de la xarxa d'Institutos Cervantes.

La selecció del projecte becat serà a càrrec d'una comissió composta per membres de les institucions participants i/o experts/as en l'àmbit audiovisual. El jurat de la present convocatòria estarà integrat per: Caterina Almirall, curadora i integrant de la comissió de programes del centre de producció i recerca Hangar; Marina Díaz López, coordinadora de cinema i audiovisuals en el Departament d'activitats culturals de l'Institut Cervantes; i Linda Valdés, investigadora independent, part d'Equipo re i del departament de programes públics i web de la Fundació Antoni Tàpies.

El termini de presentació de sol·licituds es tancarà el pròxim 30 de novembre 2020 a les 23.59 h. La decisió del jurat es farà pública el 14 de desembre de 2020. Les propostes s'han de presentar a través del formulari de convocatòria, completant els camps del formulari en línia i adjuntant els documents sol·licitats. No s'acceptaran propostes de caràcter masclista, racista, lgtbiq+fòbic, capacitista, etc.

Informació necessària: Dades bàsiques del sol·licitant | Trajectòria professional | Sinopsi del projecte | Desenvolupament del projecte | Pla d'execució i calendari | Pressupost | Links de produccions audiovisuals anteriors en format digital.

La participació en aquesta convocatòria suposa l'acceptació de les seves bases i de la resolució del jurat. L'audiovisual haurà de ser comunicat amb el logotip de les institucions participants. Parts del mateix o en la seva integritat podrà ser comunicat per aquestes.

Descarrega aquestes bases


Col·laboren:
Hangar. Centre de producció i recerca d’arts visuals | Aluzine Rentals | Instituto Cervantes

Recoltzen:
Generalitat de Catalunya | Ministerio de Cultura y Deportes