Programa tardor #DimartsdeVídeo al Santa Mònica

19 de juliol de 2022 Barcelona. 

Temporada setembre-desembre

Abans que ens dispersem totes en unes anhelades vacances, presentem la programació dels #DimartsdeVídeo en el Centre d'Arts Santa Mònica de la temporada setembre-desembre:

 

13 de setembre, 19:00h
Prendre el sindicalisme. Processos despatriarcalitzadors de la lluita col·lectiva
Projecció de Carne de mi carne: entraña, de María Alcaide. Acompanyada per la presència de Lucía Morales (politòloga, comunicadora i activista sindical, feminista, LGTBIQ i antiracista), qui a través del vídeo abordarà temes com els clarobscurs de la col·lectivitat sindical, l'extractivisme, l'explotació, la divisió sexual del treball, l'èxode migratori i les bretxes de classes socials.
+info


11 d'octubre, 19:00h
Fermare il tempo
Projecció de 10 MIN de Eugeni Bonet acompanyada d'un show drag de Goliarda Parda (álter ego drag creat per Marcel Fenocchio). Goliarda està pensant entorn del pas del temps, temporalitats queers, la nostàlgia pel futur i algunes ficcions vinculades al vegetal. El show i els elements escenogràfics establiran un diàleg amb aquesta peça de Bonet que posa en joc relacions simbòliques i formals del que l'autor vol recordar a través de la imatge.
+ info


15 de novembre, 19:00h
Colour music
Projecció de Videodelightwork one de Clemente Calvo seguida d'un live de h wass (artista musical i gràfica). Ambdues artistes comparteixen referents entorn de les seves pràctiques de visual music. h wass proposa aquest diàleg des de la música ambient i imatges que produeix des d'una idea de cinema no narratiu: utilitza ambients de guitarres, múltiples capes de textures i harmonies corals, un so lo-fi per a descobrir des de les sensacions, la intuïció i les emocions, una música contemplativa i etèria inspirada tant en la naturalesa com en la cerca de la bellesa.
+ info


13 de desembre, 19:00h
L'avanç del coneixement no disminueix l'extensió del desconegut
Projecció de Terra incógnita de Lluís Escartín, amb l'acompanyament de Paula Pérez-Rodríguez (crítica cultural, investigadora, editora i artista). A partir de la pel·lícula, es parlarà de la possibilitat de deslliurar-se de la rigidesa del discurs i el coneixement enfurits per a aproximar-se a maneres d'estar-pensar que situen l'ambigüitat i el desconeixement com una clau de la construcció d'interpretacions culturals pròpies i sostenibles.

 

En la imatge, captura parcial d'un frame de Carne de mi carne: entraña, de María Alcaide.