RESOLUCIÓ DE LA CONVOCATÒRIA CONTRAPICADA 2022

11 de novembre de 2022

Reunit el jurat de la Convocatòria Contrapicada 2022, format per Anna Manubens, Julia Montilla i Juan Soto, ha resultat seleccionat com a projecte guanyador:

  • Turismo de guerra, de Kikol Grau.

 

El comitè d'avaluació ha fet la següent valoració:

Després de llegir 83 propostes molt diverses que íntegrament, posen en crisis l'espai interseccional entre la galeria i la sala de cinema, el jurat vol destacar la riquesa de llenguatges i l'altíssima qualitat de les propostes rebudes, que han fet de l'exercici de revisió un plaer. S'ha decidit atorgar la Contrapicada 2022 a Kikol Grau i el seu projecte Turisme de guerra, que amb la ironia i l'humor que caracteritzen la seva obra, reconstrueix les històries de les batalles en la guerra civil des d'una mirada inconforme, lliure i intel·ligent. Atès que l'artista va col·laborar amb Hamaca en el passat, el jurat vol deixar constància que aquesta col·laboració va finalitzar fa quatre anys i que Hamaca no ha tingut vot en la decisió.

 

El projecte seleccionat serà produït durant l'any 2022-23, comptant amb la dotació econòmica que ofereix Hamaca, els recursos d'espais i equips d'Hangar i la difusió a través de la xarxa d'Instituts Cervantes. La peça resultant serà catalogada i distribuïda en l'àmbit estatal i internacional per Hamaca de manera no exclusiva, podent formar part de programes d'Hamaca Projecta i Hamaca Aprèn.