Barcelona és diferent?

July 11, 2023

Projecció de Barcelona es diferente? de Kikol Grau, juntament amb una intervenció de Alvie


Barcelona es diferente? és un treball documental que retrata l'altra cara de la música alternativa d'inicis dels 2000 a Barcelona. Les ocurrències de cada intèrpret davant de la càmera es van integrant com a manifest d'un moviment que, malgrat la precarietat estructural, tira endavant. El seu autor, Kikol Grau, és un vídeoartista barceloní graduat en Història. Va iniciar la seva carrera professional a Barcelona televisió (BTV), va editar i va realitzar programes culturals com Por la kara TV (Clot TV, amb Jorge Rodríguez, Pol Turrents i J.A. Bayona), Gabinete de crisis (guionista i realitzador amb Félix Pérez-Hita i Arturo Bastón) o vuit programes de Metrópolis (Rtve2). Des de llavors ha combinat el seu treball en televisió amb la seva pròpia obra personal, marcat per tècniques d'apropiacionisme i qüestions de memòria política. El seu interès per la música li ha portat a realitzar nombrosos videoclips i documentals de manera independent.

La projecció de Barcelona es diferente? vindrà acompanyada de la presència d'Alvie, que a partir dels seus comentaris al vídeo abordarà una mirada al panorama musical actual de la ciutat des d'una perspectiva marcadament queer. Durant la sessió destacarà i presentarà alguns dels projectes que ocupen una escena d'espais i precarietats amb algunes semblances i diferències respecte a la que en el seu moment retratava el documental de Kikol Grau.

Alvie pot sonar-te de moltes coses: és presentadori de radiotelevisió, integrant del col·lectiu Futuroa, cantant i performer. Cada mes pots escoltar el seu programa Queer Up Your Life de Radio Primavera o les seves col·laboracions en el podcast Tardeo d'Andrea Gumes. També pots trobar-li setmanalment en la televisió Betevé, en el programa de música pop Habitació 910, conduït per Jordi Chicletol. En 2021 va presentar el seu EP (Non quero morrer).

Lloc: Arts Santa Mònica, Espai Bar
Data i hora: 11 de juliol, 19:00 h
Preu gratuït, entrada lliure fins a completar aforament

Aquesta sessió forma part del programa anual Dimarts de vídeo en el Santa Mònica, on cada mes es projecta una obra de l'arxiu Hamaca.