EL CONDE DE TORREFIEL

Oct. 25, 2017


M.C., 40'
Una proposta escènica amb intervenció videogràfic

ARTS SANTA MÒNICA
25 d’octubre de 2017, 19:00h – 20:00h
La Rambla, 7, 08002 Barcelona

M.C. és un nou projecte que El Conde de Torrefiel ha engegat a principis de 2017 i que culminarà en la presentació d’una peça escènica al maig de 2018, la forma de la qual i títol actualment desconeixem. M.C. es troba ara en procés de recerca i cerca de materials. El procés de creació d’una peça per a la caixa negra d’espai teatral no pot reduir-se únicament a la cerca d’una forma escènica, de fet aquesta és precisament l’últim que apareix en un procés d’aquest tipus doncs és, diguem, la punta de l’iceberg que no pot sostenir-se sense una consistent massa amorfa i submergida de material que ha anat formant-se per ser fonament d’aquesta capa estètica i visible que és al cap i a la fi, una representació poètica d’aquesta acumulació, aquell arsenal d’informació que la sosté.

Hamaca Projecta ens ofereix la possibilitat d’utilitzar una de les seves sessions per materialitzar una linea de recerca de caràcter documental del projecte M.C. a través de la tecnologia del vídeo.

El paradigma del video és la seqüenciació d’imatges per crear escenes en moviment. En aquest cas anem a desincronizar la imatge del seu moviment, de la seva narrativa i presentar aquestes dues parts a contratemps. Un exercici de teatralitat on l’acció és generada per la paraula dels 4 intèrprets d’aquest projecte, mentre que la imatge apareix com una acció detinguda, un moment capturat i desarmat en un ressò infinit.

Un exercici de descripció d’imatges (un assaig obert al públic) que vol activar la provocació en l’estat anímic de l’audiència, que busca una porta d’entrada per a l’observació i la comprensió d’alguna cosa que ens resulta encara misteriós: com allò que es veu difícilment pot transcender el reduccionisme i la bidimensionalidad sense l’auxili del context que ho sosté.

 

EL CONDE DE TORREFIEL

Pablo Gisbert (Ontinyent, 1982) i Tanya Beyeler (Lugano, 1980) encapçalen el projecte artístic El Conde de Torrefiel, les peces escèniques del qual posseeixen una estètica visual i textual en la qual conviuen literatura, arts plàstiques i coreografia, que busca transcendir els paràmetres del llenguatge verbal. El Conde de Torrefiel configura les seves peces a manera de lliuraments d’un camí de recerca ampli, qüestionaments necessaris segons un temps i un moment concret. Són així propostes que treballen l’escena des d’una temporalitat immediata, formulant hipòtesi que puguin respondre a les incògnites que proposa aquest Segle XXI i les formes de representar-les en escena.

La trajectòria professional de la companyia s’inicia en 2010 amb l’estrena de La historia del rey vencido por el aburrimiento. Li segueixen Observen cómo el cansancio derrota el pensamiento en 2011, Escenas para una conversación después del visionado de una película de Michael Haneke en 2012, La chica de la agencia de viajes nos dijo que había piscina en el apartamento en el 2013, La posibilidad que desaparece frente al paisaje en el 2015 i GUERRILLA en maig de 2016.


La companyia ha recorregut el territori nacional, presentant els seus treballs en diferents sales i festivals. Aviat el treball de la companyia han transcendit internacionalment participant a programacions llatinoamericanes, però especialment manera europees; presentant en paises com Portugal, França, Bèlgica, Holanda, Anglaterra, Alemanya, Suïssa, Itàlia o Àustria, en festivals i sales com elKunstenfestivaldesarts, Festival de Otoño de Paris, Alkantara Festival, Steirischer Herbst, Noorderzon Festival, CDN de Montpellier, o Théâtre de Vidy-Lausanne, entre altres.
Entrada lliure / aforament limitat