Programa hivern #DimartsdeVídeo al Santa Mònica

Dec. 15, 2022

Temporada gener-març


Presentem la programació d'hivern dels #DimartsdeVídeo al Santa Mònica:

17 de gener, 19:00h
Andalusia vilana
Projecció de Sé Villana. La Sevilla del diablo de María Cañas. Acompanyada d'una intervenció de Sole Parody (coneguda pel seu projecte musical Le Parody), qui a partir del vídeo tractarà temes com el que alguns sectors de l'esquerra entenen com un període actual de crisi/renaixement de la identitat andalusa, si existeix alguna cosa així com aquesta una identitat o diverses o què, les maneres en què és representada i autorepresentada, o allò que algunes estan pensant i escrivint sobre una generació d'artistes que, especialment des de la música, caminen reconstruint uns imaginaris d'emancipació i possibilitat que des de la política institucional fa molt que s'han perdut.
+info


14 de febrer, 19:00h
una cosa de l'amor però de l'amor bo bonic intens tendre genuí <3
Projecció d'El camino de las abejas de Toni Serra / Abu Ali, juntament amb una intervenció i lectura de poemes de ro gotelé. L'amor en el seu estat més específic, que és una màgia oberta a qualsevol tipus de vincle. És a dir, alguna cosa així com una activitat per a totis lis que fugim de la mercantilització atordida de l'amor que envaeix avui dia i que volem ocupar de maneres alternatives. El temps s'està tornant difícil per a les abelles −com per a nosaltres. Durant un any de forta sequera, a un territori ja de per sí mateix àrid, seguir el camí de les abelles suposa fer un viatge per erms i muntanyes, però també per estats d'ànim, obstacles i trobades. A partir del vídeo, ro gotelé llegirà alguns fragments del seu llibre Poemas de autoayuda.
+info


14 de març, 19:00h
Caucus: activacions per a una imaginació política que esdevindrà
Projecció de Caucus Fuengirola de Agustín Parejo School. Acompanyada d'una intervenció de Claudia Delso Carreira, qui a partir del vídeo abordarà temes com la imaginació política actual —o potser, més aviat, la falta d'imaginació després del cicle post 15m—, sobre la percepció d'una crisi del pensament i d'articulació col·lectiva cap a l'institucional, en un moment de crisi estructural en tots els àmbits de la vida. Aquestes són algunes de les preguntes que llancem per a activar la sessió i la conversa: Com activar la imaginació política en un moment reaccionari? En quin moment deixem de connectar amb el desig de possibles futurs en col·lectiu? Entrar a les institucions va suposar una pèrdua de capacitat creativa? Pot el jurídic ser sexy?
+info

 

La imatge és un frame de Caucus Fuengirola, d'Agustín Parejo School.