Programa primavera #DimartsdeVídeo al Santa Mònica

March 15, 2023

Temporada maig-juliol


Aquesta primavera presentem una programació de #DimartsdeVídeo al Santa Mònica d'estreta vinculació amb la més o menys recent història de la ciutat:

16 de maig, 19:00h
Manies... i tot això
Projecció de Quines flors es porten a una fossa? d'Elena Gilda, que part del relat familiar entorn de la mort de la besàvia de l'autora —morta de boja durant la guerra civil espanyola i enterrada en el Fossar de la Pedrera. El vídeo vindrà acompanyat de la intervenció de Mireia Sallarès (artista i professora), que a partir d'ell abordarà qüestions sobre els vincles entre la violència i el malestar mental, social, històric i polític des de la figura de Francesc Tosquelles, així com del concepte d’història potencial desenvolupat per l’autora décolonial i feminista Ariella Aïscha Azoullay que ens proposa una lectura crítica dels arxius i de la temporalitat històrica.
+info

11 de juliol, 19:00h
Barcelona és diferent?
Projecció de Barcelona es diferente? de Kikol Grau, treball documental que retrata l'altra cara de la música alternativa d'inicis dels 2000 a Barcelona. El vídeo vindrà acompanyat de la intervenció d'Alvie (presentadori de radiotelevisió, integrant del col·lectiu Futuroa, cantant i performer), que a partir dels seus comentaris al documental abordarà una mirada al panorama musical actual de la ciutat des d'una perspectiva marcadament queer. Durant la sessió destacarà i presentarà alguns dels projectes que ocupen una escena d'espais i precarietats amb algunes semblances i diferències respecte a la que en el seu moment retratava el documental de Kikol Grau.
+info

 

La imatge és un frame de Quines flors es porten a una fossa? d'Elena Gilda.