#SOFRIMENT, a La Casa Encendida

Oct. 20, 2021

#SOFRIMENT forma part de Visions Majaras, un projecte conjunt de Hamaca i LOCUS* a La Casa Encendida (Madrid) que proposa el visionat de peces audiovisuals com a punt de partida per a explorar temàtiques que ens travessen, estimular una reflexió individual-comunitària sobre el sofriment psíquic.


El sofriment psíquic i els trastorns mentals travessen a 1/4 de la població mundial (i 1/6 de l'europea), no obstant això, la que sol·licita ajuda continua sent una minoria. L'estigma, el context socioeconòmic i les diferents opressions, dominacions o discriminacions multipliquen el sofriment i amplifiquen l'aïllament que d'això es deriva, juntament amb la hiper-medicalització proposada pel sistema de salut (tendència preocupantment en creixement). Parlem de sofriment psíquic i experiències divergents (cada vegada més usuals) per a visibilitzar-les, validar-les i integrar-les com part de l'experiència humana, estimular una reflexió col·lectiva i una conversa honesta i fructífera sobre això.

Data i hora: 20 d'octubre, 18:00 h
Preu: gratuït
→ Inscripcions

Programa de projecció:

Comissariat i mediació: LOCUS*
LOCUS* subverteix el concepte «lloc de seguretat» - en la psiquiatria hegemònica es relaciona amb espais de contenció policials i de salut - a través de diversos llenguatges creatius contemporanis, reivindicant la convivència amb la bogeria radicada en el suport mutu.

Acull i finança: La Casa Encendida
Centre social i cultural de la Fundació Montemadrid, espai obert i dinàmic per a tots els públics, on conviuen expressions artístiques amb activitats educatives, de reflexió i de debat, que giren entorn de les seves quatre àrees d'actuació: Cultura, Solidaritat, Medi Ambient i Educació.

Coordina: HAMACA